Bravčové v paprikovej omáčke

zufalakucharka - bez fotkyzufalakucharka, 31. januára 2016

V komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už prejedla, tak som vymýšľala čo s ňou ... bravčové Zobraziť celý popisV komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už prejedla, tak som vymýšľala čo s ňou ... bravčové mäso ležalo v horčicovej marináde...a už sa kolieska točili o 106... manžel len pokrútil hlavou pečený paprikáš že ešte nejedol... nakoniec krútil mňa 3x do kuchyne priložiť viac a viac

Suroviny

1 kg
7 dl zaváraná




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na rezne necháme postáť v marináde z oleja, horčice, sójovej omáčky a kečupu. Prudko opečieme z oboch strán, uložíme do pekáča navrch poukladáme papriku, prikryjeme a pečieme kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, papriku s výpekom rozmixujeme do hladka, zahustíme múkou. Mäso poukladáme naspäť do pekáča zalejeme omáčkou a dáme späť do rúry na 10 - 15 minút. Podávame s haluškami. Kto nemá rád príliš výrazné chute môže vyskúšať zjemniť omáčku sladkou smotanou.

Diskusia k receptu

aleana
Recept sa mi celkom pozdáva, ale môžem poprosiť o upresnenie časov marinovania a pečenia? Ďakujem.
zufalakucharka
@Aleana (2.2.2016 17:10) hm... mäso bolo v marináde asi 4 hodiny ( ale jasne cim dlhsie tym lepsie) a koľko sa pieklo... asi hodinku, záleží na hrúbke mäska





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia