Bravčové rebierka na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne..jednoduché a veľmi
chutné..ako prílohu som ponúkla varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou..oblohou boli
zavárané plnené papriky..
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Rebierka som vybrala z mrazničky poriadne umyla..
- posekala na menšie kúsky..
- na rajnicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a keď bola opečená do zlata, pridala som pokrájané rebierka..
- nechala som ich dusiť, pokiaľ sa všetka voda neodparila.. na rajnici zostala iba masť..
- osolila, okorenila, pridala rascu, červenú papriku a všetko premiešala..
- podliala som troškou červeného vína...vínom som postupne podlievala podľa potreby počas dusenia..
- rebierka sa dusili 80min. pomaly, prikryyté pokrievkou...napokon som dochutila a odstavila zo sporáka...pokiaľ sa dusili, uvarila som si zemiaky pokrájané na mesiačiky...
- všetko som uložila na taniere, ozdobila a podávala so zaváranými paprikami plnenými cukinovou čalamádou...prajem dobrú chuť..