Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke

margaretka28 - fotkamargaretka28, 15. januára 2013

:-)

Suroviny

6 plátkov
1 ks
1 ks
2 ks
2 kolieska
1 hrsť
250 ml
1 plátok
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa som naklepala, ponarezovala okraje a prudko opiekla na oleji. Vo výpeku som spenila cibuľu a porik, pridala som postrúhanú mrkvu a zeler, premiešala, aby mrkva pustila "farbu",pokladala som na to plátky mäsa, podliala vodou a dusila prikryté pokrievkou.

  2. 2

    Potom som pridala soľ, korenie, hrášok a dusila do úplného zmäknutia mäsa.Na záver som to všetko zahustila smotanou, v ktorej som rozhabarkovala hladkú múku, nechala prevrieť, Hotové som to ešte zjemnila plátkom masla a dochutila cit. šťavou.

Diskusia k receptu

tatranocka
Fajnotka,pripomína bratislavské pliecko,len to sa asi pečie vcelku,mávame u mamky.
medulienka122
milujem to, hlavne keď to niekto položí predo mňa už hotové, ale to sa nestáva tak často:-)
dodo46
@margaretka28
Vyzerá to veľmi chutne. Ale asi to radšej urobím v kuchte. Máme novú
Tefal clipso a skoro všetko robíme v nej. Môžem aspoň dlhšie sedieť pri pc.
medulienka122
@dodo46 , Tefal clipso mám aj ja asi 3-ročný veľmi je fajn, len nie na moje "vymakané" svaly:-( aj prázdny je ťažký s tou pokrievkou, a keďže je na 8 litrov, plný napr. gulášu je ťažký jak sv&ňa...stačil by mi aj celkom malý. A ty máš aký veľký?
dodo46
@medulienka122
mám 8 litrový tiež. Sme s babkou len dvaja, ale deti s vnúčencami nás často navštevujú, tak sa využije, alebo dávame menšie množstvá.
Je to super šetrič času a s umývaním nieje taký problém. Máme väčší problém s keramickou zapekacou misou . Tá je nahovado ťažká. Hádam aj 8kg prázdna. Kuchta je proti tomu perečko, lebo ju nemusíš dávať a vyťahovať z trúby.
margaretka28
@dodo46 , ja mám tlakáč taký 19-ročný, dostala som ho ako svadobný dar, ale to je starý smalťák Sfinx, ani ho veľmi nepoužívam, občas na hovädzinu, ale taký ako máš TY, to je už asi iná trieda...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia