Bravčové plátky s rascou

Autor receptu: marianna76

Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som to jednoducho zabudla odfotiť... Robila som bravčové, lebo som mala posledné, nabudúce spravím z morčacieho stehna.

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme. Každý rezeň posypeme z obidvoch strán mletou rascou, popritláčame, obalíme v múke. Opražíme na rozpálenom tuku /oleji/. Vyberieme na tanier.
  2. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme papriku, lyžicu hl.múky a zalejeme vývarom. Chvíľku povaríme. Pridala som viac vody, dosolila, zahustila zátrepkou, aby bolo dosť omáčky a hustej ako potrebujeme.
  3. Do hotovej omáčky som vložila rezne. Prílohu som uvarila ryžu s pohánkou.