Bravčové plátky s orechovou omáčkou, zemiakové vtáčie hniezdo so zaváraninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešny, tak trošku slávnostnejší obed som pripravila čiastočne podľa receptu Lacibácsiho z
ATV a ostatné som si urobila podľa svojho uváženia..bravčové plátky som dusila vo vlastnej
šťave..urobila som k nemu orechovú omáčku..prílohou bola ryža a na zaváraniny som
pripravila zo strúhaných zemiakov hniezdo a uložila do neho kyslé zavárany..
4 porcie |
80 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso som umyla a osušila
- pokrájala na plátky..
- obalila z oboch strán v hladkej múke..
- opiekla z oboch strán na masti a cibuľke..osolila, posypala štipkou červenej papriky a korenia..mäso so podliala malým množstvom vody a dusila do mäkka...vodu som dolievala iba v malom množstve, vždy podľa potreby...
- hotové mäsko som ešte dochutila a odložila, pokiaľ som pripravila ostatné prílohy..
- pripravila som si orechovú omáčku...do rajničky som dala trošku masla, hladkú múku a pripravila základ na omáčku..
- podilala som ju smotanou a nechala za stáleho miešania zovrieť...počas varenia som pridala pokrájané orechy, soľ,štipku cukru...
- napokon som pridala do omáčky šťavu z pol citrónu...hotovú omáčku som odstavila...a pripravila som si 4 zemiaky, postrúhala som ich na hrubom strúhadle...nechala som v malej rejničke zohriať olej s masťou...strúhané zemiaky som naložila do sitka a sitko do vriaceho oleja na nechala upiecť do svetlohneda.../zabudla som fotiť/ešte horúce som vybrala zo sitka a vložila som ich do kompótovej misky,aby nestratili tvar pri chladení..
- Hotový obed som naložila na taniere...do vtáčieho hniezda som umiestnila kyslé zaváraniny...prajem dobrú chuť...vynikajúci obed...