Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do Zobraziť celý popisTento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do črievka, alebo pečiem v nej mleté mäso, ktoré je veľmi chutné a šťavnaté..
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravila som bravčové pliecko, umyla a pokrájala na kocky, aby som ho mohla pomleť.Zomleté mäso som osolila,okorenila, pridala mletú rascu , pokrájanú cibuľu na kocky, vajce .Pošas mletia som pridala 2 strúčky cesnaku.
-
2
Všetky suroviny som spolu zmiešala.
-
3
pripravila som si tukovú blanu som si rozprestrela na pekáč.
-
4
Do tukovej blany som zabalila pomleté mäso tak, aby nikde nechýbala blana..
-
5
Zabalené mäso som preložila do zapekacej misy.Trúbu som rozohriala na 200 st. a mleté mäso som dala piecť na 45 minút..
-
6
a takto to vyzerá upečené...výborné a príjemne chrumkavé. Očistila som 4 veľké zemiaky, pokrájala na mesiačky a uvarila v osolenej vode..Pečené mleté mäsko som podávala s varenými zemiakmi a sterilizovanou červenou kapustou zmiešanou s cviklou..dobrú chuť...
drž mi palce, ešte som nerobila, pošlem foto :) teda ak sa podaria :))))
Mimochodom, je to bránica, blana, ktorá delí črevá od ostatných orgánov.
zdraví všetkých Viktor