Bravčové mäso na červenom víne
Autor receptu: afataga
Mám kamaráta v ČR a ten mi občas posiela recepty, takže pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho vylepšila chilli, tymiánom a šípkovým džemom. Stalo sa z neho jedno z našich najobľúbenejších jedál.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na panvici prudko opečieme. Ja používam wok, lebo hneď ho potom využijem na prípravu omáčky.
- Opečené mäso naukladáme do zapekacej misy, musí byť dosť hlboká, aby pri pečení nevytiekla omáčka. Do výpeku veľmi opatrne, lebo prská, nalejeme červené víno, pridáme cesnak, pretlak, džem, vňať, chilli, varíme asi 5 min. Ochutnáme a popr. dosolíme.
- Omáčkou zalejeme mäso, navrch dáme tymián a dáme zakryté piecť na cca 1 hod na 200°, v teplovzdušnej stačí na 180°.
- Kým sa pieklo mäso, dala som na plech do rúry ja piecť zemiaky. Tu je výsledok.