Bravčové líčka s medovou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty, ale aj dochutiť a pekne zafarbiť mäsité či zeleninové jedlá. Všetky suroviny vie pospájať do príjemného a harmonického celku.

4
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. V kastróle rozpálime olej, na ktorý vložíme osolené a okorenené líčka. Sprudka ich opečieme z obidvoch strán dohneda a vyberieme. Pridáme ešte trocha oleja (15 ml), vložíme nakrájanú zeleninu, ktorú opražíme dotmava a ku koncu k nim pridáme cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vínom marsala, ktoré necháme vyvariť, a vložíme opražené líčka. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka 90–110 minút.
  2. Mäkké mäso vyberieme a dáme nabok, udržujeme v teple. Omáčku precedíme a zvaríme na požadovanú hustotu, zahustíme chladeným maslom pokrájaným na malé kocky, pridáme lístky čerstvého majoránu a dochutíme. Mäso vrátime do omáčky a prehrejeme. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zdobíme upečenou koreňovou zeleninou. Výborne sa k líčkam hodí medová cibuľka.
  3. Medová cibuľka: Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Sprudka opražíme na oleji, pridáme červené víno a necháme ho vyvariť. Odstavíme a pridáme med a červený vínny ocot. Ak je cibuľka málo sladká, pridáme ešte med. Dochutíme soľou a korením.