Bravčové karé na hubách (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

No ja viem, že vhodnejšia by bola krkovička, ale robila som miesto v mrazničke a karé bolo odsúdené ku konzumácii. Huby modráky, alebo sinále mám veľmi chutia, niekto ich nezbiera pre ich modravú farbu po prekrojení...nedajte sa odradiť.

3
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé bolo naložené v marináde podľa @pusty, v oleji, rozmaríne a bazlamikovom octe celú noc. Mäso som osolila a sprudka opiekla a odložila do tepla.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno, taktiež slaninu nakrájame na pásiky vložíme do výpeku a osmažíme...
  3. Pridáme nakrájané huby, rascu, rozmarín, borievky, soľ, trochu štipľavej papriky a spolu dusíme asi 15 minút. Pridáme opečené mäso, podlejeme červeným vínom a podľa potreby trochou vody.
  4. Zakryté dusíme 15-20 minút... Takto vyzerá omáčka po 20 minútach dusenia.
  5. Tu už môže byť varenie u konca, ale záleží od toho akú prílohu zvolíte, alebo ako ste omáčkový. U nás bola parená knedľa, takže som v 2 dcl vody rozmiešala zemiakový škrob a zahustila som omáčku. Pre dcéru som robila verziu kuracích pŕs a divokej ryže, tam som už omáčku nenadstavovala...chutila by aj žemľová knedľa,alebo ryža, no je to len na Vás čo si zvolíte. Berte recept ako inšpiráciu. určite sa nemusíte držať postupu, ale zvoliť svoj vlastný...Zbytkové teplo z parenej knedle využité ako sušička :-D
  6. Hlavne nech Vám chutí...
  7. hríb zrnitohlúbikový Boletus luridiformis