Dusené bravčové mäso

Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka.

6
porcií
15 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku som nefotila, nemala som v úmysle pridať recept. Príprava mäsa je jednoduchá možno sa niekomu bude páčiť. Bravčové pliecko som opláchla, osušila. Dostala som ho nedávno, keď som bola doma na juhu na zabíjačke. Na panvici som opiekla nakrájanú slaninu. Keď pustila tuk, vložila som pliecko v celosti a opiekla zo všetkých strán. Mäso sa krásne zatiahlo.potom som ho osolila, okorenila, posypala rascou, mletou červenou paprikou. Pridala som cibuľu len prekorojenú na štvrťky a cesnak neošúpaný, len som ho umyla. Všetko som podliala vínom a trošku nechala prejsť varom. Potom som priliala vývar, mäso som zakryla pokrievkou a dusila takto 40 min.
  2. Po 40 min dusenia som vybrala mäso, nechala postáť 10 min a nakrájala som ho na tenké plátky. Mäso som vložila do šťavy, pridala som nakrájanú paradajku a nechala som ho dusiť ešte 15 min. Potom som mäso odkryla a nechala opiecť. Záležalo mi na tom aby bolo šťavnaté.
  3. Aj keď som mala obavy, že pliecko bude suché, je úžasne šťavnaté a krehké veľmi dobre prepečené. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som k nemu kapustu s jablkom. Keďže bolo dostatok šťavy, volila som prílohu knedlíky. Možna sa to zdá, že to to : zelo vepřo, knedlo, ale nie je tomu tak. Príprava mäsa bola celkom odlišná. A tak som zamiesila na knedlíky a tu čakajú na parenie.
  4. Hotové jedlo som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.