Bravčová pečeň v parnom hrnci fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 24. augusta 2011
Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: bibia1

Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle, zdravé, plné vitamínov a po uvarení, vám jedlo uchováva Zobraziť celý popisJe úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle, zdravé, plné vitamínov a po uvarení, vám jedlo uchováva teplé ešte celú hodinu.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
1 ks
0,5 kg
0,5 kg (zmes)




Postup

  1. 1

    Pečeň dobre umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky, ochutíme červenou mletou paprikou, korením, nesolíme a uložíme na vrchný diel parného hrnca, ktorý sme predtým pripravili na varenie.

    Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pod vrchný diel do jednej z nádobiek vysypeme mrazenú zmes zeleniny, ochutíme vegetou. Do druhej nádobky dáme ryžu podľa návodu Tefal - do nádobky na ryžu, vysypeme premytú ryžu, osolíme, pridáme vegetu a pridáme vodu tak cm nad ryžou. (Ja som mala ryžu už uvarenú, takže na fotke nie je :)).

    Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pečen poukladáme nakrájanú cibuľku.

    Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme vrchnákom, nastavíme na časovači 35 min. a začíname "pariť" :)

    Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo posolíme morskou soľou a môžeme podávať. Zeleninku môžete vytiahnuť samozrejme skôr, a naopak ryža bude potrebovať ešte asi tak 10 min. Šťava, ktorá sa uskladňuje do zvlášť nádoby je samozrejme tiež jedlá, plná chutí všetkých surovín, ktorú podávame buď takto na prírodno, alebo sa môže zahustiť zápražkou z múky tak, ako sme zvyknutý. Chutné, zdravé a diétne jedlo. Dobrú chuť.

    Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

rybarkuchar
V pare som doposiaľ robil len zeleninu a knédle. Pečeň ma nenapdla. Nebola trochu tvrdá a suchá?
bibia1
nie, je mäkkučká a šťavnatá - netreba sa toho báť a vyskúšať, odporúčam
evusik
ja teda parák používam 5x do týždňa, robím v ňom prakticky všetko, ale pečeň som ešte neskúšala.... díky za tip, vyzerá to dobre, najbližšie vyskúšam :-)
nadia56
y, ukladam saj ja tak ako evusik pouzivam parny hrniec non stop, dokonca aj na ohrievanie uz uvarenych pokrmov, pecen som vsak este neskusala, casto robim ryby, krevety, musle, kuracie prsia a stehna a rozne pate, a potom vsetko ostatne, co sa da parit,
@Bibia1 , je to vyborny recept, mas ho pekne spracovani a vyskusam, pekny den:-)
nadia56
ooooooooooooooooooj akosi sa mi poprehadzoval text, ospravedlnujem sa za ten chaos, takto by to uz malo byt spravne, teraz to ma aj hlavu aj patu:

aj ja tak ako evusik pouzivam parny hrniec non stop, dokonca aj na ohrievanie uz uvarenych pokrmov, pecen som vsak este neskusala, casto robim ryby, krevety, musle, kuracie prsia a stehna a rozne pate, a potom vsetko ostatne, co sa da parit,
@Bibia1 , je to vyborny recept, mas ho pekne spracovany, ukladam si a vyskusam, pekny den:-)
cica2
krásne spracovaný recept a už dlhšie túžim po takom parnom hrnci:))
nadia56
@cica2 ak mas co len trosku moznost, tak si parny hrniec kup, varenie v nom je velmi zdrave a rychle, :-)
bibia1
ďakujem pekne za toľké ohlasy.
@cica2 určite si ho zadováž, je to super vec
tatranka
Toto je to zdravé varenie.Už nie stará klasika.Dármo,aj gasronómia kráča do predu.Pekný recept.
jerica
páči sa mi recept aj práca aj hrniec, manžel má rád na rôzne spôsoby jemu spravím , len ja mám blok (za to nemôžem) na pečienku,videla som jeden dokument postup ako sa v krave spracúva žrádlo (hoci ty máš bravčovú) , odvtedy som nemala v ústach pečienku , ale komu to nevadí nič sa nedeje , veď o nič nejde.
eunika
ešte poraď,kde zoženiem taký pekný parný hrniec...
bibia1
@tatranka práve kvôli tomu zdravému stravovaniu sme si zadovážili, je to výborná vec, frčí u nás skoro celý týždeň - ďakujem
hannah22
pekne spracovaný receptík, ukladám do KK, parný hrniec ešte nemám zatial len hľadám a zbieram skúsenosti a odvahu na jeho kúpu... :))
nadia56
@marienka44 , kazda majitelka parneho hrnca ti povie, ze je velmi velky rozdiel v naparovani paracikom a parnym hrncom, nehovoriac o tom, ze v parnom hrnci spravim 3 jedla na jeden raz, takze este usetrim aj energiu, komplet obed je hotovy maximalne za 30-35 min. , v byte nie su ziadne tazke vone z varenia, jedlo je lahodne, ostatne je zbytocne pisat, treba vyskusat, a umyvanie tiez nie je problem, nadobky su lahucke , dokonca sa mozu umyvat aj v umyvacke :-)
bibia1
@nadia56 toto sa na parnom hrnci páči najviac aj mne, že v jednej nádobe uvarím všetko jedlo, nemusím pri ňom stáť, miešať, obracať, jedinou mojou úlohou je dať pozor, aby sa nevyparila všetka voda. A to že sa dá vložiť do umývačky, je tiež veľká výhoda. Takže, ak niekto váha, naozaj sa netreba toho báť. Robila som v ňom naraz ryby, zemiaky, zeleninu, a chute a najmä vône z týchto jedál sa vôbec nepomiešali. Najviac ma aj fascinovalo, že keď som v ňom robila zeleninu, až vtedy som vlastne naozaj zistila, akú má ktorá zelenina svoju pravú chuť.
maorka
super nápad... ja som dostala od manžela nové hrnce- strááášne drahé, súčasťou je aj parný hrniec, zabehávam ho... zatial to bolo niečo so zeleninou, kuracie masko a buchty... uvítam každý recept a radu ... preto ešte raz díky...
eunika
...tak a parný hrniec je už objednaný,bibia ďakujem za nakopnutie pretože už dlhšie som o tejto investícii uvažovala a tento recept ma presvedčil,teda okrem môjho cholesterolu,vysokého tlaku a kadečoho iného...budem rada keď takýchto receptov bude pribúdať:)))
bibia1
@eunika wau, tak to som rada, verím, že sa vám bude varenie v parnom hrnci páčiť, lebo takú zodpovednosť ste mi dali teraz na plecia :) :). Ak sa môžem spýtať, aký ste si objednali?
eunika
...no objednala som si niečo podobné ako tu prezentovala @evusik ,aj keď je o niečo drahší,dúfam že svoju úlohu bude plniť a moja váha a cholesterol aspoň o stotinky pôjdu dole.Je mi jasné že je to beh na dlhé trate,ale radšej neskoro ako nikdy.Raz začať musím...Držte mi palce:-)))


bibia1
@eunika - priznám sa, že som si vydýchla, lebo tú "mašinku", čo má @evusik by som brala aj ja :), takže si myslím, že ste spravili výborný výber. Verím, že vám jedlo bude chutiť a podarí sa vám to, čo si prajete, držím palce.
eunika
Ďakujem za odobrenie výberu a už len čakám na ďalšie podobné super recepty...
bibia1
myslím, že tu sa fantázií medze nekladú, takže treba len skúšať a prispievať :)
eunika
s tým prispievaním to bude ťažšie,pretože ako je môj syn počítačový génius,tak som ja jeho opak,ale raz sa možno zadarí...
nadia56
@cica2 , super, drzim palce, uvidis ako sa ti zjednodusi varenie a kolko casu, energie usetris a hlavne budes varit zdravo, zelam ti pekny den:-)
bibia1
Ivka, už si písala Ježiškovi? :) Teším sa s tebou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia