Bravčová pečeň v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle, zdravé, plné vitamínov a po uvarení, vám jedlo uchováva teplé ešte celú hodinu.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň dobre umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky, ochutíme červenou mletou paprikou, korením, nesolíme a uložíme na vrchný diel parného hrnca, ktorý sme predtým pripravili na varenie.
  2. Pod vrchný diel do jednej z nádobiek vysypeme mrazenú zmes zeleniny, ochutíme vegetou. Do druhej nádobky dáme ryžu podľa návodu Tefal - do nádobky na ryžu, vysypeme premytú ryžu, osolíme, pridáme vegetu a pridáme vodu tak cm nad ryžou. (Ja som mala ryžu už uvarenú, takže na fotke nie je :)).
  3. Na pečen poukladáme nakrájanú cibuľku.
  4. Prikryjeme vrchnákom, nastavíme na časovači 35 min. a začíname "pariť" :)
  5. Hotové jedlo posolíme morskou soľou a môžeme podávať. Zeleninku môžete vytiahnuť samozrejme skôr, a naopak ryža bude potrebovať ešte asi tak 10 min. Šťava, ktorá sa uskladňuje do zvlášť nádoby je samozrejme tiež jedlá, plná chutí všetkých surovín, ktorú podávame buď takto na prírodno, alebo sa môže zahustiť zápražkou z múky tak, ako sme zvyknutý. Chutné, zdravé a diétne jedlo. Dobrú chuť.