Bravčová pečeň po sedliacky

Autor receptu: danculka

Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.

6
porcií
20 minút
príprava
15/15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú bravčovú pečeň rozdelíme na 6 porcií,tak isto si odkrojíme 6 ks kápky 20X20.Čo to tá kápka je? Je to blana prerastaná bravčovou masťou v ktorej su obalené črevá v prasiatku vyzerá to jak mapa .Štvorce naplníme pečienkou podbradkom ,alebo slaninkou,cibuľou nakrájanou na kolieska ,slabo posolíme ,aby pečeň nestvrdla,okoreníme a zabalíme do kápky a dáme piecť, podlejeme troškou vody, asi pol deci a pečieme, pri teplote 2oo C,to si pustí svoju masť.Podávame s čím chcete, hodí sa k tomu všetko.
  2. Neviem,či u nás dostať v mäsne tú sieťku,v českých mäsnách ju dostať,nosím si ju z Českého Tešína.