Bravčový lalok


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčový lalok:

Jaternicová kaša Jaternicová kaša Vaše

Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev,ale do sáčkov a mrazíme a potom používam ,ako polotovar,,,

Zabíjačkový guláš Zabíjačkový guláš

Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou.

Recept bez obrázku Madarské ryžové jaternice Vaše

Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla i za studena, ba čo viac, dajú sa pripraviť, aj ked práve nemáme črievka na plnenie.

Recept bez obrázku Bravčová pečeň po sedliacky Vaše

Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.

Bravčový lalok Bravčový lalok

Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou cesnakovej pasty, mletej červenej papriky, soli a korenia. Podávame s horčicou, chrenom a feferónkami.

Hurky a grejzupa (fotorecept) Hurky a grejzupa (fotorecept) Vaše

Pridávam recept na (pre mňa) niečo vynikajúce a keďže nie vždy sa dajú zohnať všetky potrebné suroviny, sú pre mňa hurky a grejzupa "sviatočným jedlom". Ak ich niekto nepoznáte pod týmito názvami, ide o krvavničky, resp. jaternice s krvou a zabíjačkovú (ovarovú a pod.) polievočku. Podobné recepty už Varecha obsahuje, no každý je v niečom iný a ten môj tiež, je rokmi overený a takto nám aj najviac chutí..

Recept bez obrázku Frankfurtské párky

Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do kaše pridáme rovnako zomleté pliecko a bravčový výrez.

Recept bez obrázku Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.

Varený lalok Varený lalok

Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením do mäkka. Keď je uvarený, ešte teplý ho obalíme v zmesi z papriky, cesnaku a korenia.



Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca február 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február.

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v marci pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
12345 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

TOP recepty
Magazín

Tak trochu iná káva. Vylepšite si ju korením!
- Inzercia -
Pitie kávy je rituálom, bez ktorého si veľa ľudí nedokáže svoj deň predstaviť. Je symbolom ranného prebúdzania, udržovania energie behom dňa a relaxu vo voľnom čase.

Vie sa obracať aj v kuchyni!
- Inzercia -
Juniorská majsterka sveta z rokov 2013 a 2014 v pretláčaní Rebeka Martinkovičová (19) to má skrátka v rukách!

Prešporské a iné
Koncom januára bolo na bratislavskom výstavisku opäť živo. Konal sa tu gastronomický festival.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 10/2015: Strukoviny Strukoviny
Časopis Varecha v piatok 6. marca v denníku Pravda.


TOPlist