Bravčový lalok


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčový lalok:

Jaternicová kaša Jaternicová kaša Vaše

Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev,ale do sáčkov a mrazíme a potom používam ,ako polotovar,,,

Zabíjačkový guláš Zabíjačkový guláš

Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou.

Recept bez obrázku Madarské ryžové jaternice Vaše

Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla i za studena, ba čo viac, dajú sa pripraviť, aj ked práve nemáme črievka na plnenie.

Recept bez obrázku Bravčová pečeň po sedliacky Vaše

Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.

Bravčový lalok Bravčový lalok

Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou cesnakovej pasty, mletej červenej papriky, soli a korenia. Podávame s horčicou, chrenom a feferónkami.

Hurky a grejzupa (fotorecept) Hurky a grejzupa (fotorecept) Vaše

Pridávam recept na (pre mňa) niečo vynikajúce a keďže nie vždy sa dajú zohnať všetky potrebné suroviny, sú pre mňa hurky a grejzupa "sviatočným jedlom". Ak ich niekto nepoznáte pod týmito názvami, ide o krvavničky, resp. jaternice s krvou a zabíjačkovú (ovarovú a pod.) polievočku. Podobné recepty už Varecha obsahuje, no každý je v niečom iný a ten môj tiež, je rokmi overený a takto nám aj najviac chutí..

Recept bez obrázku Frankfurtské párky

Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do kaše pridáme rovnako zomleté pliecko a bravčový výrez.

Recept bez obrázku Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.

Varený lalok Varený lalok

Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením do mäkka. Keď je uvarený, ešte teplý ho obalíme v zmesi z papriky, cesnaku a korenia.



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Lákavé spojenie chutí ukryté v muffinových košíčkoch
Ovsené vločky sú dôležitou súčasťou vyváženej stravy a mnohí ich pravidelne zaraďujú do svojho jedálnička. Skúšali ste ich však niekedy pridať do voňavých muffinov?

Súťaž na máj o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v máji odmeňujeme autorov najobľúbenejších receptov na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na máj o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pripojte sa aj v máji do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2015
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 30 31

Magazín

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist