Bravčový lalok


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčový lalok:

Jaternicová kaša Jaternicová kaša Vaše

Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev,ale do sáčkov a mrazíme a potom používam ,ako polotovar,,,

Zabíjačkový guláš Zabíjačkový guláš

Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou.

Recept bez obrázku Madarské ryžové jaternice Vaše

Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla i za studena, ba čo viac, dajú sa pripraviť, aj ked práve nemáme črievka na plnenie.

Recept bez obrázku Bravčová pečeň po sedliacky Vaše

Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.

Bravčový lalok Bravčový lalok

Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou cesnakovej pasty, mletej červenej papriky, soli a korenia. Podávame s horčicou, chrenom a feferónkami.

Hurky a grejzupa (fotorecept) Hurky a grejzupa (fotorecept) Vaše

Pridávam recept na (pre mňa) niečo vynikajúce a keďže nie vždy sa dajú zohnať všetky potrebné suroviny, sú pre mňa hurky a grejzupa "sviatočným jedlom". Ak ich niekto nepoznáte pod týmito názvami, ide o krvavničky, resp. jaternice s krvou a zabíjačkovú (ovarovú a pod.) polievočku. Podobné recepty už Varecha obsahuje, no každý je v niečom iný a ten môj tiež, je rokmi overený a takto nám aj najviac chutí..

Recept bez obrázku Frankfurtské párky

Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do kaše pridáme rovnako zomleté pliecko a bravčový výrez.

Recept bez obrázku Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.

Varený lalok Varený lalok

Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením do mäkka. Keď je uvarený, ešte teplý ho obalíme v zmesi z papriky, cesnaku a korenia.



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
123
45678910
11121314151617
181920212223 24
25 26 27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist