Bravčová panenka v zemiakovo-jogurtovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný slniečkový deň, skvelé jedlo z bravčovej panenky v cestíčku..

5
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku som umyla, osušila a pokrájala na plátky...iba rukou som po nej poklepala, aby nebola príliš tenká...
  2. dva veľké zemiaky som postrúhala na tenké rezance a vyžmýkala som z nich vodu..pridala som k nim soľ,korenie, strúhaný cesnak a zázvor, pridala som 2 vajcia a dobre všetko zamiešala...potom som pridala biely jogurt a múku toľko, aby cesto nebolo príliš husté, skôr ako na palacinky...
  3. pripravení plátky panenky som osolila, okorenila, obalila z ľahka v hladkej múke, namočila z jednej strany do cestíčka, uložila do horúcej masti a potom som zakryla vrch mäsa cestíčkom..piekla som rezne z jednej i druhej strany pod pokrievkou 10 min.
  4. hotové mäsko som vyložila na papierovú útierku...
  5. pokiaľ sa mäso pieklo pod pokrievkou, ošúpala som si zemiaky, uvarila v osolenej vode..hotové jedlo som naložila na taniere...podávala som so sterilizovanými domácimi uhorkami..dobrú chuť..