Bravčová panenka
Bravčová panenka s mrkvovým pyré a grilovanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Z očistenej panenky odkrojíme
150–160 g valce, okoreníme,
osolíme, a každý s plátkom masla
a vetvičkou tymianu (dlhou asi
ako valček mäsa) obalíme potravinovou fóliou. Zatáčaním oboch
koncov sťahujeme a tvarujeme
z mäsa pekné pevné valčeky,
ktoré pripravujeme sous–vide
pri 60–65 stupňoch
cca 1 hodinu.
- Štyri z 5 očistených mrkiev
nakrájame na menšie kúsky
a varíme v kokosovom mlieku
do zmäknutia. Scedíme, mlieko zachytíme na prípadné zriedenie pyré. Mrkvu rozmixujeme dohladka, podľa želanej hustoty pyré pridáme kokosové mlieko, v ktorom
sa mrkva varila. Dochutíme nastrúhaným
zázvorom, soľou, cukrom,
pre sviežosť môžeme pridať nastrúhanú limetkovú kôru
alebo šťavu. Pyré prepasírujeme.
- Zeleninu na grilovanie nakrájame podľa gusta. V miske osolíme, okoreníme, prelejeme
olejom a premiešame. Postupne
grilujeme, až
kým zelenina
nezmäkne.
|