Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 14. januára 2016

Meteorológovia hlásia Sibírsku zimu tak sme rezali drevo naviac a nech príde. Toto mäso sme mali na obed s chlebom. Len sa tak zaprášilo Zobraziť celý popisMeteorológovia hlásia Sibírsku zimu tak sme rezali drevo naviac a nech príde. Toto mäso sme mali na obed s chlebom. Len sa tak zaprášilo po ňom ešte aj ten výpek niektorý dojedali s chlebom. Bolo to skrátka dobré.

6-8
porcií
20 minút
príprava
240 minút
na 160 °C

Suroviny

2,5 kg
1 hlavička
2 PL
1 PL
1 dcl
1 ČL
0,3 dcl




Postup

  1. 1

    To som zohnal v Kauflande celú lopatku s kosťou a kožou. Rozrezal som ju na tri diely, toto je jeden s nich. Mäso som umyl a následné osušil. Potom som ho výdatné osolil.

    Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno pekáča som nakrájal pór. Naň som položil mäso. Horčicu, olej, med, mleté čierne korenie som zmiešal. Touto zmesou som potrel výdatné mäso. Na to som poukladal cesnak krájaný na plátky a posypal celou rascou. Okolo mäsa som polial pivom asi tri deci. Zavrel som pekáč druhou polkou a dal do rúry piecť. Najskôr som dal rúru na 220 °C. Po chvíle keď mäso zavoňalo som znížil teplotu na 160°C a nechal piecť. Dával som pozor, aby sa nepálilo ale pomaly pieklo. Teplota zaleží od typu rúry. Chvíľami som to pozeral a polial výpekom.

    Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po štyroch hodinách bolo mäso dostatočné mäkké a začínalo chytať peknú červenú farbu. tak som ho odokryl a nechal na 15 minút pripiecť na plno. Teraz som často polieval výpekom nech neuschne. Po upečení som vybral kosť a nechal trochu postať.

    Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som mäso krájal na plátky na veľký tanier. Z tohto si každý nabral koľko mu chutilo. K tomu chren, horčicu a feferóny a čerstvý chlieb. Po poriadnej práci chutilo riadne.

    Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jeden člen partie nechcel chlieb tak som mu dal ryžu.

    Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čo dodať dobrú chuť nech Vám chuti ako nám. Tvrda práca je najlepšia na trávenie.

Diskusia k receptu

jack
Na chlapa klobuk dole.kopa mäsa tak to ma byť.
zuzanka1367
Netreba prísť uhadzovať :) , ale len v prípade, že niečo ostalo v tom pekáči :D
izabella929
@patroveckypitrs , no krásne sa ti prepieklo...)ale ja som si zaužívala pečenie týchto druhov mäsa v celosti na rajnici..pečiem ho tak isto ako v trúbe, čiže polievam, ale mäsko je veľmi šťavnaté a nevysuší sa mi...
jack
Tak pardon za vyraz,nemyslela som to tak ,že chlap nevie navariť@peter9766.ospravedl ňujem sa keď som tym niekoho urazila.
danda3
Ja veľmi bravčové nemusím, ale ten výpek s čerstvým chlebom by som si veru dala, ale manžela a brata by som určite potešila, musím sa lepšie poobzerať po tom Kauflande...
radox1
toto by som si dal,zohnat lopatku s kostou a dokonca s kozou je dost obtiazne.
havino
to mäso spieva šťavnatosťou, keby som ja natrafila na pliecko s kožou a kosťou beriem tiež, ale žiaľ, vyzerá veľmi chutne
mesiar50
Pomalé pečenie nemá páru i keď v dnešnej uponáhľanej dobe tento spôsob tepelnej úpravy jedla málokto využíva.Tebou pripravené mäso je určite šťavnaté a jemné.Gratulujem k tvojej šikovnosti.
1x evappp
zolik
perfektny, taky naozaj "drevorubacsky" recept pre viac ludi. urcite pouzitelny aj na party, takze ukladam!
sracz
... a repete póru, cesnaku, .... s opäť super chutným výsledkom, priateľ v "šurci" @patroveckypitrs v TN. Dlhodobé pečenie bravčového pliecka, ale aj stehna, môžem každému vrelo odporúčať. Ja mám veľmi dobré skúsenosti s pečením počas celej noci!
boxik
Dnes som si pri pohľade na tvoj recept pripomenul časy keď sa na vareche ešte varilo jedlo čo sa dalo jesť ,to čo sa tu prezentuje dnes má od normálneho jedla veľmi ,ale veľmi ďaleko. Vďaka aspoň za pár takýchto receptov čo môžu jesť aj ľudia ktorých celoživotnou traumou je nočná mora spôsobená konzumáciou vraj nezdravých potravín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia