Foto: bejda7
Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept Zobraziť celý popisTento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept je z bravčovej krkovičky(ja ju veľmi nemusím), ale keďže mäsko má byť šťavnaté a mäkké,skúsila som bravčové kare a trošku som si pridala aj iné ingrediencie :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
veľkosť,podľa veľkosti rodiny:) (1kg), (bez kosti) |
|
200ml |
|
2 |
|
100g |
|
1KL |
|
|
|
3KL |
|
2KL |
|
1/2KL |
|
1/2 KL |
|
6 lístkov |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie som použila tak na 1kg mäska.Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou rascou,majoránkou(kto nemá rád môže vynechať,ale ani ju nebolo cítiť),mletým zázvorom a mletým rozmarínom.
-
2
Potom vložíme do pekáča a natrieme majonézou.Pekáč nemastíme ani neolejujeme.
-
3
Na majonézu poukladáme kolieska cibuľky.
-
4
A všetko zasypeme postrúhaným syrom.
-
5
Mäsko podlejeme asi tak 100ml horúcej vody,do vody som pridala sušenú šalviu,pekáč zavrieme a dáme do rozpálenej rúry.Pečieme tak 1:00hod.-1:10hod.,takže obed je hotový rýchlo:)
-
6
Pravdu povediac som sa aj bála,že mäsko bude presušené a tvrdé...!Ale už mám odskúšané:)))Mäsko bolo super(dokonca sa mi zdalo že sa ani veľmi nespieklo) a tá cibuľka mala veľmi dobrú chuť:)Do rúry som doložila aj zemiačky piecť,takže dnešný obed bol šup,šup:))
Diskusia k receptu