Bravčové kare v majonézovom kabátikufotorecept

bejda7 - fotkabejda7, 6. marca 2011
Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept)
Foto: bejda7

Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept Zobraziť celý popisTento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept je z bravčovej krkovičky(ja ju veľmi nemusím), ale keďže mäsko má byť šťavnaté a mäkké,skúsila som bravčové kare a trošku som si pridala aj iné ingrediencie :)

10 minút
príprava
60-65 minút
na 180 °C

Suroviny

veľkosť,podľa veľkosti rodiny:) (1kg), (bez kosti)
 200ml
2
 100g
1KL
3KL
2KL
1/2KL
1/2 KL
6 lístkov




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie som použila tak na 1kg mäska.Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou rascou,majoránkou(kto nemá rád môže vynechať,ale ani ju nebolo cítiť),mletým zázvorom a mletým rozmarínom.

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vložíme do pekáča a natrieme majonézou.Pekáč nemastíme ani neolejujeme.

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na majonézu poukladáme kolieska cibuľky.

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A všetko zasypeme postrúhaným syrom.

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko podlejeme asi tak 100ml horúcej vody,do vody som pridala sušenú šalviu,pekáč zavrieme a dáme do rozpálenej rúry.Pečieme tak 1:00hod.-1:10hod.,takže obed je hotový rýchlo:)

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pravdu povediac som sa aj bála,že mäsko bude presušené a tvrdé...!Ale už mám odskúšané:)))Mäsko bolo super(dokonca sa mi zdalo že sa ani veľmi nespieklo) a tá cibuľka mala veľmi dobrú chuť:)Do rúry som doložila aj zemiačky piecť,takže dnešný obed bol šup,šup:))

    Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Presne k takejto úprave mäska som dostala spracovaný email,minulý týždeň.Veľmi som váhala nad prípravou.Tebe sa vydarila a určite aj mäsko chutilo.
gittka
recepty hotové šup šup-to je moje(pozri môj profil)...tak toto určite skúsim!
pivonka
Máš to krásne pripravené. Predpokladala by som, že za hodinu sa syr pripáli, ale nie, má krásnu farbu.
bejda7
Ďakujem za príspevky:) @pivonka ,veď aj mne sa to zdalo nejak neuveriteľné,ale vyšlo to:) @hviezdickaz ,ani som nato nemyslela...majonéze a podobným veciam sa vyhýbam skôr v lete,už je večer a zatiaľ nijaké ťažkosti nepociťujem,tak to bude asi v poriadku:)No a keby to nevyšlo tak som mala zakysanku v chladničke k pečeným zemiakom:))
dorisa
Pekný recept, pekné fotky. Mám aj ja recept na toto mäsko, a som rada, že si ho práve ty zrealizovala, ( a dala si mi aj ochutnať) možem teraz aj ja doma také uvariť.
noelia
Dakujem za skvely recept. Ak sa do majonezy prida trosku horcice a aj kyslej smotany, tak je to vsetko chutovo este zaujimavejsie......ale fantazii sa medze nekladu.......
piczur
tak toto bude určite u nás v nedeľu na obed, vyzerá to veľmi super, už sa mi sliny zbiehajú, ďakujem
dandika1
@bejda7 dnes som robila kare podla Teba musim povedat vynikajuci masko ozaj stavnate makucke.Recept ulozeny zaradeny do jedalnicka.Ja som namiesto cibule pouzila por,ale na chuti to nic nezmenilo...Dakujem.Prajem pekny den:::




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia