Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na dnešný obed som bola inšpirovaná receptom Horniacka krkovička od @Klaura. Tento recept doporučujem. Mäso bolo šťavnaté, mäkké. S obedom som mala málo roboty, no výsledok bol výborný. Na internete som videla viacero receptov, kde do varenia používajú pivo. Tento zlatistý mok Češi nielen radi pijú, no používajú ho aj do varenia. S pivom som varila prvý krát, no nie naposledy. Mäso všetkým chutilo.

80 - 90 min minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny na dnešný obed. Očistila som si cibuľu, cesnak, mäso som nakrájala na hrubšie rezne, nevyklepávala som ich. Ešte budem potrebovať, mleté čierne korenie, mletý kmín, koreniacu zmes na bravčové pečené a pivo. Ja som si kúpila Kozel.
  2. Domácu bravčovú masť som dala do pekáčika, roztopila som ju. Polovicu cibule nakrájnej na mesiačiky som dala na masť. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením , z oboch strán som ho natrela plnotučnou horčicou. Tú som si dala do kompótovej misky a malou lyžičkou som naberala horčicu a rozotierala som ju na mäso.
  3. Takto pripravené mäso som ukladala do pekáča na cibuľu.Na to som dala zvyšok nakrájanej cibule na mesiačiky, všetko som to posypala ešte korením na bravčové pečené. Podliala som to asi 200 ml piva, prikryla druhým pekáčom a na 200 °C som mäso piekla 60 minút. Počas pečenia som mäso občas poliala výpekom.
  4. Potom som piekla mäso odkryté asi 20 minút.
  5. K mäsu som spravila Risini - cestovina z krupice z tvrdej pšenice - z L...a. Spravila som ju na spôsob ryže. Orestovala som nakrájanú cibuľu na oleji.
  6. Pridala som cestovinu, opiekla som ju, pridala soľ, mleté čierne korenie a vriacu vodu asi 2 cm nad cestovinu. Zakryté, na stíšenom plameni som ju varila 10 minút.
  7. No a môžeme ísť obedovať. Toto je porcia, čo si syn zobral domov. Keby mu nechutilo, tak si ju nevezme:-)