Bravčová karé rolka z jedného hrnca

Autor receptu: 2010

Nam sa "duch oven- eintopf " hrniec nedavno rozbil tak sme museli pouzit normalny a pouzili sme bravcove maso namiesto hovadzieho aby sa nam to spravilo rychlejsie a neostalo vysusene v obycajnom hrnci. Toto je klasicka talianska velmi pracna pochutka ala "Braciolle"( keby bola z hovadzieho masa ) ale len na specialne prilezitosti.Jednoznacne doporucujem .

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Brovcove kare v celku odblanime a velmi ostrim nozom zacneme po dlzke odkrajovat a odbalovat tak aby sme mali asi tak 1 cm hrubku.Ked mate priatelskeho masiara tak si to dajte radsej spravit .Postupne odkrajujeme az sa nam podari maso uplne "odbalit" podla mna je taketo dobre maso skoda naklepavat .Jedine ked nahodou zle narezeme ( spravime dieru) tak odrezeme kusok a vklepeme ho do masa .
  2. Pripravime si plnku zo struhanky, struhaneho syra ,petrzlenovej vnate ,nakrajanych piniovych orieskov a na drobno nakrajaneho cesnaku a trochy olivoveho oleja.Vsetko poriadne premiesame a ochutime sol korenie.
  3. Plnku rozotrieme na rozrolovane maso.Bud ju nechame na "hrubo" ako sme my robili po dedinsky alebo ju dame do mixera a spravime "pesto" jemnejsiu plnku.
  4. Maso opatrne zrolujeme, a pekne potravinarskym spagatom zviazeme ( je to jednoduchsie ked mate pomocnika).Dame na vacsi pekac do opiect -zatiahnut zo vsetkych stran.Maso vyberie a odlozime na stranu.Do vypeku pridame lyzicu oleja a na drobno nakrajanu taliansku slaninu pancetta , nechame trocha oprazit a zacneme pridavat na drobno nakrajanu zeleninu cibulu , cesnak. mrkvu a celerovu vnat. Vsetko poriadne oprazime a premiesame. Do hrnceka si rozrobime pretlak s vodou a podlejeme zeleninu a prevarime pridame pohar bieleho vina a este raz prevarime -odstranime alkohol .
  5. Zeleninovy zaklad prelozime najlepsie do "dutch oven -eintof " pridame konzervu talianskych drvenych paradajek bobkovy list a susene cherry paradajky. Vloziime zatiahnutu rolku poolejujeme a dame zakryte piect do rozohriatej rury. Pravidelne cca 15 minut polievame maso stavou.No a po vyse hodine podlievania stavou a ako treba pridame vody. Dame prikrivku dole a nechame odokryte zapiect cca 15 minut. Vyberieme odstranime spagat a prizdobime petrzlenom prelozime na servirovaciu misu . Perfektna sviatocna pochutka. V taliansku sa serviruje ako priloha pasta.