Foto: sladkacokolada
Bratislavské rožky po stý krát. Robila som z jeden a pol dávky, preto je na obrázkoch toho troška viac.
Suroviny
1 kg |
|
250 g (hera) |
|
4 ks |
|
1 ks čerstvé |
|
1-2 dcl vlažné |
|
5-6 KL |
|
1-1,5 KL |
|
Plnka: | |
300-400 gr |
|
podľa chuti |
|
1 dcl vlažné |
|
troška |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Na dosku nasypeme múku, posolíme, pridáme cukor, kvások, žĺtka. Zmiesime a vypracujeme vláčne cesto. Necháme nakysnúť. Po pol.hodine cesto prepracujeme a znova necháme nakysnúť.
-
2
Pripravíme si plnku. Pomleté orechy zmiešame s cukrom, pridáme rum a dolejeme mliekom. Vypracujeme na hustú hmotu.
-
3
Cesto rozvaľkáme na tenko, pokrájame na obdĺžniky, alebo kocky. Na okrajoch môžme cesto narezať. Naplníme plnkou, stočíme a vytvarujeme rožky.
-
4
Potrieme žĺtkom a necháme pod-kysnúť na plechu, vyloženým papierom.
-
5
Rozohrejeme rúru na 210°C . Pečieme 10minút na 210°C, potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme do ružova.
no, uvidím, či nenapečiem kamene
Ale klobúk dole pred Tvojimi rožkami, len zahryznúť !
www.akosatorobi.sk/video/967/bratislavske-rozteky-recept-n...