Bratislavské rožky bez kysnutia

Autor receptu: tinca

Pridala som viac receptov "bez" a tu je ďalší. Našla som skvelý recept od maminy na tieto rožky, sú trochu iné ako kysnuté, také krehučké. Vyskúšajte nebudete ľutovať.

48
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila vopred obe plnky zmiešaním všetkých uvedených surovín. Plnku NEVARIŤ! Múku preosejeme, pridáme vanil.cukor ja mám z vanil. struku pripravený doma,rozdrobíme droždie, do jamky vajíčko, nakrájaný tuk a toto trošku premiesime.Nakoniec pridáme mlieko. Vypracujeme cesto, nenechávame kysnúť, hneď preložíme na pomúčenú dosku a vytvoríme bochník, ktorý vyváľame do tvaru valca, ten rozdelíme na 6 častí.
  2. Každú časť si dlaňami dotavrujeme do okrúhleho tvaru avyva+káme na kruh v priemere 25 cm, cesto nebude hrubé a bude sa dobre zatáčať. Kruh rozdelíme nožom na 8 častí /trojuhol./. Na širšiu čas dávame plnku, ktorú potom preložíma, boky rožteka preklopíme dovnútra, aby nám plka nevytekala a zrolujeme smerom k najužšej časti. nakoniec ohneme do tvaru rožka. Uložíme na vymastený plech končekom dole,potrieme rozšľahaným vajcom s trochou vody a cukru a pečieme pri 180 cca 20 minút. Makové si môžeme označiť v strede radielkom.
  3. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Čo sa týka cesta, výborne sa s ním pracuje, len vždy pomúčiť dosku. Rada NAVYŠE:Dobrá je aj slaná varianta, vtedy do cesta nedáme vanil.cukor,cesto potrieme kečupom, na to kúsok šunky, nahrubo nastrúhaný syr a bylinky na pizzu.