Boršč fotorecept

lucyleeLucylee, 111 ročná žena, 17. júla 2011 20:28
Ďalšie jej recepty »

Boršč (fotorecept)Foto: lucylee

Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks malý
1 ks malý
1 ks
2 ks - uvarená malá
5 ks
3 ks
500 g
2 ks - strúčiky
1 ks stredne veľká

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 10
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist