Foto: lucylee
Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho Zobraziť celý popisRecept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks malý |
|
1 ks malý |
|
1 ks |
|
2 ks - uvarená malá |
|
|
|
|
|
|
|
5 ks |
|
|
|
3 ks |
|
|
|
500 g |
|
2 ks - strúčiky |
|
1 ks stredne veľká |
|
Postup
-
1
Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.
-
2
Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.
-
3
Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.
-
4
Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.
-
5
Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.
-
6
Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
-
7
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
-
8
Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.
-
9
Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.
-
10
Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.
Doporucujem!