Boršč (fotorecept)

Boršč (fotorecept)
Foto: lucylee
lucyleeLucylee, recept pridal: 17. júla 2011 20:28Ďalšie jeho recepty

Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.
Boršč (fotorecept) - obrázok 1

2

Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.
Boršč (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.
Boršč (fotorecept) - obrázok 3

4

Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.
Boršč (fotorecept) - obrázok 4

5

Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.
Boršč (fotorecept) - obrázok 5

6

Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Boršč (fotorecept) - obrázok 6

7

Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Boršč (fotorecept) - obrázok 7

8

Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.
Boršč (fotorecept) - obrázok 8

9

Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.
Boršč (fotorecept) - obrázok 9

10

Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.
Boršč (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • janaalizibolenova, 17. júla 2011 o 21:47
    je fakt vyborny, odporucam...


  • kuchticka, 18. júla 2011 o 05:21
    Borsc mi naramne chutnal raz v Karlovych Varoch. Ja som sa ho snazila spravit doma rovnaky, ale nebol tak dobry oko od svetoveho sefkuchara. Skusim tento bez masa a uvidim ako sa podaril.


  • zdezda, 18. júla 2011 o 07:40
    Boršč milujem, tiež nemusím v ňom mäso, no v tomto mi chýba hlávková kapusta, či ten kaleráb ju nahradzuje?


  • jatanika, 18. júla 2011 o 07:59
    tiež robievam aj zeleninový boršč ... ale s kapustou ... myslím, že tento by mi tiež chutil


  • marianne69, 18. júla 2011 o 10:14
    ..si mi narobila chute:-)..(KK)


  • lucylee, 18. júla 2011 o 10:18
    @zdezda presne, namiesto kapusty je pouzity kalerab. Ona kapustu nepouziva, lebo mnohym ludom nerobi dobre. Najma tym, co maju problemy so stitnou zlazou. Ale kludne pouzite kapustu namiesto kalerabu. Ako vam chuti.


  • lucylee, 18. júla 2011 o 12:44
    Ja som prisla na to, ze najlepsi je, ked zeleninu naozaj nechate poriadne poprazit tych 15 minut, musia byt cerstve suroviny a dam si tam naozaj velmi vela pretlaku. Ja mam najradsej ten z krabice. Mozu byt aj paradajky, ak nie je pretlak. A ak je polievka kysla, dajte si do nej lyzicku medu, je to jedna basen!


  • marcy, 18. júla 2011 o 13:11
    boršč milujem :-)) potvrdzujem dôležitosť restovania čerstvej zeleninky


  • akeber, 18. júla 2011 o 16:57
    fajn ....vyskúšame páči sa mi receptík :)


  • lyali, 19. júla 2011 o 13:23
    Boršč s mäsom ľúbim, ale Tvoj bez mäsa tiež vyzerá veľmi dobre! KK :-)


  • dorisa, 18. septembra 2011 o 23:09
    Ešte som borš nevarila, ale , tvoju skúsim, určite.


  • livis, 15. mája 2012 o 14:49
    môžem potvrdiť..že je výborná..za posledný mesiac som ju varila už dva krát...jasné, že sa nemôže porovnať s originálom...kvôli mäsku..ale na počudovanie..chuťovo sa priblížila...Ešte za lyžicu kyslej smotany :))


  • lucylee, 31. mája 2012 o 21:47
    @livis áno, je naozaj výborný. Musím zase uvariť. Cvikla je tiež veľmi zdravá, nemala by chýbať na našom stole. Ja ju papám stále :)


  • nanka55, 6. júla 2012 o 17:37
    Robila som tento recept prvy krat a velmi nam v rodine chutil. Dokonca aj nasmu 14-mes. synovi, ktoremu som to este trochu pomixovala. Vyborny recept, zdravy a uplne staci aj bez masa. Ta cvikla a paradajkovy pretlak tomu dodavaju tu chut, co ma mat :-)
    Doporucujem!


  • violetacamorova, 19. augusta 2012 o 22:22
    Vyskusam , paci sa mi recept a aj odporucania pod komentarmi su chvaliace, aj ked som borsc este nikdy nerobila.


  • goralik, 30. januára 2013 o 22:29
    vyzerá výborne



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist