Boršč (fotorecept)
Autor receptu: lucylee
Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)
Postup
- Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.
- Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.
- Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.
- Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.
- Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.
- Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
- Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
- Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.
- Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.
- Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.