Boršč (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.
  3. Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.
  4. Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.
  5. Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.
  6. Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
  7. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
  8. Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.
  9. Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.
  10. Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.