Börek z lístkového cesta (fotorecept)

Börek z lístkového cesta (fotorecept)
nazarboncukNazarboncuk, recept pridal: 3. mája 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Receptov na börek je veľa, tak ako existuje mnoho druhov. Tento je rýchla verzia, vhodná na lenivé víkendové raňajky:)

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
25
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto vyberieme z chladničky (ja používam mrazené alebo chladené) a necháme pri izbovej teplote cca 15 minút odpočívať.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1

2

V miske rozmiešame balkánsky syr, jogurt, rozšľahané vajíčko. Ochutíme kôprom a mätou.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto rozdelíme na polovice a každú rozvaľkáme na tenko na pláty približne 30x40 cm (záleži od veľkosti plechu). Na cesto rovnomerne rozotrieme polovicu syrovej plnky. Okraje potrieme vodou.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3

4

Naplnené cesto preložíme od kraja k stredu a potom ešte raz preložíme na polovicu.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4

5

Okraje stlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zvyškom rozšľahaného vajíčka a popicháme vidličkou.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5

6

Posypeme sezamom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme približne 25 minút, kým povrch nezíska zlatú až hnedú farbu.
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6

7

Upečený börek necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky. Dobrú chuť! :)
Börek z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 3. mája 2011 o 18:06
    Joj a aký dobrý a krásny recept. A je to taký borek, ako robí aj pani Nadide ? :-))))))? Musíme vyskúšať.


  • hubata, 3. mája 2011 o 18:10
    Vyskúšame ..... a čo sa k nemu hodí zapíjať hneď tak zrána hmmm ?


  • bobarka, 3. mája 2011 o 18:41
    Hubata a máme problém na stole.


  • hviezdickaz, 3. mája 2011 o 18:44
    tento recept nepoznam,no paci sa mi,ukladam :)


  • ancicka, 3. mája 2011 o 18:47
    Aj mne sa pači!kk


  • pivonka, 3. mája 2011 o 19:14
    Lístkové cesto mám v mrazničke, bude burek! Zaspomíname na dovolenku.


  • marcy, 3. mája 2011 o 19:47
    smačnéé,určite budeme mať najbližší víkend:-) ...aj tuniakový vyskúšam


  • sovka62, 3. mája 2011 o 20:43
    Pozerám na obrázok a opäť som v Supetare, na lavičke v prístave a pochutnávam si na takejto dobrote (aj keď tá ich verzia bola z lístkového cesta, ale myslím že na tom nezáleží). Už dlho som sa chystala spraviť ho, teraz si ma postrčila a už ho určite spravím.


  • julica, 3. mája 2011 o 23:06
    Burek zboznujem, najlepsue je k nemu zapijat jogurt - taky ten riedky. Co mi vsak vraveli srbi, ani ho doma nerobia, radsej si ho kupia hotovy, lebo je vela prace - s tahanym cestom.


  • helca103, 3. mája 2011 o 23:33
    nepoznám to, ale ako čitam je to velmi rýchle a určite aj chutne KK


  • nazarboncuk, 4. mája 2011 o 07:54
    najlepsi borek aky som jedla bol asi domáci plnený špenátom, a potom ešte "vodový borek" (su böreğı) ten je ľahký ako obláčik aj sa ho chystám urobiť, len je s tým dosť robota...ak sa podarí tak určite posuniem recept :)
    @hubata nalepšie asi čierny čaj, ale...fantázii sa medze nekladú ;)))
    @julica máš pravdu s domácim cestom je dosť babračka, ani mne sa ho nechce robiť ;) a ten riedky jogurt- ayran- dá sa spraviť aj doma, len zmixuješ biely jogurt vodu a soľ. hotovo


  • lucylee, 4. mája 2011 o 08:30
    vyzerá perfektne


  • lumilka1, 4. mája 2011 o 09:11
    @nazarboncuk ten borek vyzerá super a určite aj chutí.V piatok ho určite urobím,už sa teším :o))))


  • zinnajdha, 4. mája 2011 o 10:04
    ten sa mi tiež páči, urobím.


  • tetuska, 4. mája 2011 o 12:50
    hneď som si pomyslela na Tisíc a jednu noc...


  • zvoncek, 4. mája 2011 o 12:58
    nepoznám, vyskúšam, slané koláče mám rada, skúsim to s bryndzou,
    teraz májová je najlepšia, tá múka je len na posypanie dosky pod cesto? Ukladám do MKK


  • toshiba, 4. mája 2011 o 22:05
    hmmmmmmmmmmm...... tak toto je podľa môjho gusta. Burek som jedla v Chorvátsku, Turecku a aj v Nemecku, Aj mne najviac chutil ten špenátový... mňamiiiii


  • anina43, 5. mája 2011 o 13:22
    ďakujem za inšpiráciu, mala som odmrazené list. cesto, urobil som ho podla svoho, vyvaľkala som ho, potrela vajcom, kraje vodou , po celej ploche som nasypala dvojaký tvrdý syr /čo dom dal /, posypala som pokrájanou šunkovou a suchou salámou, posolila, pokvapkala kečupom, posypala medv. cesnakom a postupovala som pri skladaní podla uv. receptu na obrazku. jednu polovicu zloženého cesta som ešte natrela vajcom, posypala syrom a prehodila naň druhú časť cesta. vrch natrela vajcom, posypala syrom čo ostal, celou rascou, pichla som ho kde tu a upiekla, je perfektný, chutí ako picza a voníííí. z druhej časti mi vyšli krásne list. sladké šatôčky s jahod. marmeládou, potreté vajcom, posypané vanil. cukrom a upečené do zlata, z jedného cesta 2 koláče, odporúčam všetkým túto dobrotu, dik za inšpiráciu a dobrý recept


  • hviezdickaz, 5. mája 2011 o 14:28
    gratulujem k vyhre :)


  • janger, 5. mája 2011 o 14:35
    Blahozelam k peknej vyhre :-)!


  • danculka, 5. mája 2011 o 15:14
    Blahoželám k výhre....


  • nazarboncuk, 5. mája 2011 o 18:05
    Jéj dakujem :))) to som nevedela že aj takéto veci sa tu dejú. Veľmi ma to potešilo, tak ako aj Vaše komenty;)


  • bejaja, 5. mája 2011 o 18:43
    blahoželám k výhre!


  • skalnicka, 5. mája 2011 o 20:32
    pekný recept, vyskúšam


  • jody, 5. mája 2011 o 20:47
    gratulujem k vyhre! :-)


  • jerica, 5. mája 2011 o 22:58
    gratulujeéém.-))


  • palokuchki, 7. mája 2011 o 12:44
    Gratulujem k vyhre, velmi dobry recept.


  • nazarboncuk, 12. mája 2011 o 09:50
    Dakujem Vám všetkým veľmi pekne!!! :) Predvčerom mi darcek (termoska) došiel poštou a je naozaj super!! týmto by som chcela poďakovať celej redakcii, naozaj ma to potešilo ;) a hned som ju aj patrične využila: kedže den predtym ma do postele dokopala nejaka žalúdočná šarapata (ojojojojjj) :( termoska je stále naplnená čiernym čajom a robí mi spoločnosť počas týchto "pfuj" dní :(
    dufam že to čoskoro prejde, lebo už sa mi začínajú zbiehať slinky ked tak pozeram na všetky tie dobrotky, ktoré tu pridávate;)
    pekný deň všetkým ! :*


  • babulicka, 10. júla 2011 o 00:21
    vdaka za tip na Ayran, dnes som to prvy krat ochutnala a spekulovala som ci sa to neda aj doma a aha ho nasla som ..je to super a ake lahke


  • esi, 30. októbra 2011 o 07:56
    A ja som toto nekomentovala? No to je véééľká chyba. Borek je vynikajúci, robila som už 3x. Gratulujem k zaslúženej výhre.


  • lucy4190, 4. februára 2013 o 19:09
    super recept, ale dá sa vymeniť plnka za niečo v čom nie je ani špenát, ani kôpor, ani nič zelené? :D ja osobne nemám veľmi rada tieto suroviny. ale veľmi rada by som tento recept vyskúšala.


  • nazarboncuk, 4. februára 2013 o 20:06
    @lucy4190 ahoj, vynechaj vnatku a urob cisto syrové-- dufam, že budes spokojna :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist