Bonbóny s orechovou plnkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. januára 2013
Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept)
Foto: evusik

Po dlhšom čase a po mnohých nevydarených pokusoch som sa znova pustila do domácich bonbónov... konečne sa mi podarili tak, že som aspoň trošíčku Zobraziť celý popisPo dlhšom čase a po mnohých nevydarených pokusoch som sa znova pustila do domácich bonbónov... konečne sa mi podarili tak, že som aspoň trošíčku spokojná... ešte mám ďaleko k dokonalosti niektorých varecháčok ale ja sa to raz tiež naučím :-)

Suroviny

Plnka:
200 g
150 ml
150 g
100 g
2-3 PL (oriešková)
Poleva:




Postup

  1. 1

    Orechy pomelieme a časť posekáme na hrubšie

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mlieko s cukrom uvaríme, odstavíme a pridáme orechy

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme hrozienka namočené v rume, ak nemáme, tak hrozienka namočíme aspoň na 10 minút do horúcej vody, potom vyžmýkame a pridáme rum...

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme maslo a nutelu... Nutely pridáme toľko aby hmota bola dostatočne hustá, ale nie moc, pretože po vychladnutí ešte stuhne.

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú, kvalitnú čokoládu rozpustíme

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kto má použije formu na bonbóny... ja som si pomohla tak, že som čokoládou vyliala maličké košíčky na muffinky, vylievala so 2x a košíčky som vložila do plechovej formy na maličké muffinky... čokoládu necháme stuhnúť

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a naplníme plnkou, opatrne pobúchame plechom aby plnka sadla

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vrch zalejeme čokoládou a necháme stuhnúť

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    bonbóny mali úspech a ja som bola spokojná, že sa mi prvý krát podaril tak, že som ich mohla ponúknuť aj návšteve :-)

    Bonbóny s orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

merylin
Veľmi pekne sa ti vydarili ,naozaj pekná práca:-))
denyany
evušik, pozerám a žasnem! toľko tvojich receptov je super! si šikulka.
izabella929
tvoj recept si ukladám,určite vyskúšam.-) krásne a hlavne čoko bombóniky.-)
afataga
mozem aj ja prist na navstevu? :-) vyzeraju vyborne a hlavne ze si nepouzila tu odpornu ceru
evusik
@afataga bonbóny sú už dávno zjedené, robila som ich ešte cez sviatky, ale návštevy majú u nás vždy dvere otvorené :-)
ja som už skúšala všelijaké bonbóny, niekedy viac ale skôr menej úspešne, ale vždy sa mi to zvrtlo na čokoláde... teraz ale musím povedať, že som mala úžasnú čokoládu s ktorou sa mi robilo veľmi dobre, muž mi priniesol z Rakúska doslova plnú tašku kvalitných čokolád, to sa potom inak robí, ani tú "hnusnú Ceru" nemusím použiť :-)
evanaaa
Pekné bonbóniky, mne by sa aj oplatilo robiť, keďže pre diabetikov nie je skoro žiaden výber nielen bonbónov, ale aj iných sladkostí, ale čokoláda sa dá zohnať. Aj tento týždeň budú v Lídli čokolády a je tam aj taká 74%-ná za 0,69 eura, hádam sa oplatí, ale aj iné horké.Mám v KK rubriku Bonbóny a pralinky - už aj tvoje do nej putujú.
evusik
@evanaaa tie čokolády z Lidla sú výborné, ja ich tiež kupujem, ale ja ich jem len tak, vždy mám nejakú v šuplíku pri počítači... keď je akcia pôjdem si veru doplniť zásoby :-)
jamarlen
nechápem tvoj úvodný sľub - čože sa to chceš ešte naučiť?, veď už vieš, a to si sa prpľala s papierovými košíčkami.....:)
aroooo
Bonbóny mi veru už dávno vŕtajú v hlave, chcela by som to vyskúšať, nemám však formu, poraď, dalo by sa to skúsiť v tej umelohmotnej vložke v ktorej sú poukladané bonbóny v bonboniére, mám takú z Lidla, z tej veľkej tuším sa volá Melanie?toto si samozrejme ukladám.
evusik
@arooo to som skúšala aj ja, použila som plastovú vložku z Tofife... zo začiatku to vyzeralo sľubne, ale nakoniec nič moc, ale chyba určite nebola v tej forme, aj vytlačiť to išlo celkom dobre, chyba bola určite v čokoláde, tá by mala byť tvrdá a chrumkavá... tu na Vareche je veľa dobrých receptov a postupov, treba si to preštudovať... prajem ti nech sa ti darí :-)
medulienka122
Ja som niečo podobné robila teraz nedávno, tiež v košíkoch + silikón na mufiny, škoda že som nefotila, a presne som použila dvojakú čokoládu - tmavá mi došla, a tak to bolo aj s bielou, len to mám pod iným názvom (šuhajdy-mini). Len som nevedela, že treba 2x vylievať, to je dobrá rada, ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia