Bohatá jesenná polievka
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré vás zahrejú.
Vyskúšajte napríklad túto pripravenú z vareného cíceru, húb a kelu a oslavujte jeseň.
Postup
- Na rozpálenom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu. Krátko opečieme, pridáme pretlačený cesnak a nakrájané šampiňóny.
- Prilejeme pasírované paradajky, trochu vody a privedieme k varu. Varíme približne 10 minút.
- Pridáme viac vody, hovädzí bujón, na rezance nakrájaný kel a scedený uvarený cícer. Varíme približne 5 minút, pridáme v malom množstve vody rozmiešaný kukuričný škrob a korenie a soľ podľa chuti.
- Chvíľku povaríme a podávame horúcu bohatú jesennú polievku.