Bohatá jesenná polievka

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré vás zahrejú. Vyskúšajte napríklad túto pripravenú z vareného cíceru, húb a kelu a oslavujte jeseň.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu. Krátko opečieme, pridáme pretlačený cesnak a nakrájané šampiňóny.
  2. Prilejeme pasírované paradajky, trochu vody a privedieme k varu. Varíme približne 10 minút.
  3. Pridáme viac vody, hovädzí bujón, na rezance nakrájaný kel a scedený uvarený cícer. Varíme približne 5 minút, pridáme v malom množstve vody rozmiešaný kukuričný škrob a korenie a soľ podľa chuti.
  4. Chvíľku povaríme a podávame horúcu bohatú jesennú polievku.