Bezlepkový chlieb s jogurtom
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
330 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo) |
|
120 g (bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou) |
|
350 ml |
|
80 g |
|
15 g |
|
1,5 KL |
|
1 PL |
|
Na podsypanie: | |
|
Postup
-
1
V 150 ml vlažnej vody rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.
- 2
Hotový vykysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami dáme do kuchynského robota a necháme miesiť 5 minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- 3
Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a krátko premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme kysnúť 20 minút.
- 4
Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru vyhrejeme na 240 °C.
- 5
Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Plech na záparu vytiahneme, teplotu znížime na 190 °C, opäť chlebík postriekame vodou a dopečieme 35 - 40 minút.
Tiež bezlepkový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň. Bezlepková múčna zmes Bread mix dark a Bread mix white je dostupná na našom e-shope www.lianasro.sk alebo je možné ju dostať na lekársky predpis v lekárňach resp. aj za plnú cenu.