Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s jogurtom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. V 150 ml vlažnej vody rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.
  2. Hotový vykysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami dáme do kuchynského robota a necháme miesiť 5 minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
  3. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a krátko premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme kysnúť 20 minút.
  4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru vyhrejeme na 240 °C.
  5. Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Plech na záparu vytiahneme, teplotu znížime na 190 °C, opäť chlebík postriekame vodou a dopečieme 35 - 40 minút.