Bezlepkové perníky
Bezlepkové perníky

Bezlepkové perníčky v cukrovej poleve videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 9. decembra 2023. Komerčný recept.

Čo je lepší nápad v tomto adventnom období ako si vďaka vôni perníkového korenia privolať Vianoce? Tieto medovníčky sú pripravené z bezlepkovej zmesi Zobraziť celý popisČo je lepší nápad v tomto adventnom období ako si vďaka vôni perníkového korenia privolať Vianoce? Tieto medovníčky sú pripravené z bezlepkovej zmesi Fine mix a vynikajúcu chuť dodáva práve zmes perníkového korenia a to konkrétne badián, klinčeky, zázvor, fenikel, aníz a muškátový orech.

40
porcií
60 minút
príprava
9-10 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2 a ½ hrnčeka
½ hrnčeka
1 ks (veľkosť M)
½ hrnčeka (polohustý)
80 g zmäknuté
Cukrová poleva:
1 PL
100 g
2-3 PL (podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Fine mix, med, cukor, vajce a maslo spolu zmiešame v jednej nádobe.

  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto. Konzistencia cesta musí byť lepkavá, no závisí aj od hustoty použitého medu. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Ak príliš riedke, pridáme múku.

  3. 3

    Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať asi polhodinu v chladničke.

  4. 4

    Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C 9- 10 minút. Rúru je potrebné sledovať a nenechávať v nej perníčky príliš dlho. Nesmú sa pripáliť, aby nevyschli.

  5. 5

    Pripravíme si polevu: Citrónovú / punčovú polevu, práškový cukor a studenú vodu zmiešame do jednoliatej hmoty. Hustotu plevy si upravujeme pridaním vody alebo cukru.

  6. 6

    Vychladnuté perníčky namáčame v punčovej a citrónovej poleve. Ak ich chceme mať dlho mäkké, perníčky dáme do uzavretej nádoby a pridáme k nim rozkrojené jabĺčko. Perníčky nasajú vlhkosť a tak vydržia dlho čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia