Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny z červenej repy

novalim - fotkanovalim, 19. októbra 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové muffiny z červenej repy
Foto: novalim

Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme pre Zobraziť celý popisVerili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme pre vás presne takýto recept! Muffiny z červenej repy sú nádherne červené, lahodné a chutné. Vďaka zmesi korenín majú nádhernú jesennú vôňu a chuť. Poďte ich vyskúsať, náš recept už na vás čaká.
Zdroj: www.novalim.sk

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g uvarená
10 g čerstvý nastrúhaný
1 ČL mletá (alebo zrnká z jedného vanilkového struku)
60 g
2 ČL
1/2 ČL
70 g mleté (alebo mleté mandle)
1 ks (šťava a kôra)
2 ks
70 g
70 ml
Na polevu a ozdobenie:
100 g
3 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy dáme košíčky na muffiny. Uvarenú cviklu ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a ponorným mixérom zmixujeme na pyré. Pridáme nastrúhaný zázvor, vanilku, kukuričnú múku Novalim, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a mleté orechy. Všetko dobre premiešame.

  2. 2

    V inej mise vyšľaháme do penista trstinový cukor so žĺtkami a postupne primiešavame cviklovú zmes. Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do pripravenej zmesi.

  3. 3

    Pripravené cesto naporcujeme do muffinových košíčkov. Bezlepkové muffiny z cviklového cesta pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu. Po dopečení ich ešte teplé môžeme poliať citrónovo-cukrovou polevou.

  4. 4

    Na polevu vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu. Muffiny necháme vychladnúť, čím aj poleva pekne zaschne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia