Lasagne
Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.
6 porcií |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
- Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
- Pripravíme bešamel. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
- Z uvedených surovín pripravíme cesto na lasagne. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy (my sme použili veľkosť 16x23 cm).
- Naolejujeme zapekaciu misu a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a prikryjeme druhým plátom cesta.
- Postup zopakujeme 2-krát resp. kým všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
- Zapekaciu misu s lasagnami vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.