Lasagne

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

6
porcií
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
  2. Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
  3. Pripravíme bešamel. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
  4. Z uvedených surovín pripravíme cesto na lasagne. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy (my sme použili veľkosť 16x23 cm).
  5. Naolejujeme zapekaciu misu a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a prikryjeme druhým plátom cesta.
  6. Postup zopakujeme 2-krát resp. kým všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
  7. Zapekaciu misu s lasagnami vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.