Čokoládová torta
Čokoládová torta

Bezlepková torta s čokoládovou šľahačkou

novalim - fotkanovalim, 29. októbra 2023. Komerčný recept.
Bezlepková torta s čokoládovou šľahačkou
Foto: novalim

Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, ktorí majú sviatok, neváhajte a upečte im bezlepkovú tortu s čokoládovou šľahačkou podľa nášho receptu. Voňavé mäkučké kakaové Zobraziť celý popisAk chcete prekvapiť svojich blízkych, ktorí majú sviatok, neváhajte a upečte im bezlepkovú tortu s čokoládovou šľahačkou podľa nášho receptu. Voňavé mäkučké kakaové cesto a svieži ríbezľový lekvár sa dokonale hodia k parížskej čokoládovej šľahačke. Zahrajte sa na profesionálnych cukrárov a ohúrte rodinu a priateľov týmto úžasným dezertom.
Zdroj: www.novalim.sk

10-12
porcií
80 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 PL
6 PL
6 ks
2 PL (prášok)
1 ČL
Na čokoládovú šľahačku:
250 ml
200 g (aspoň 52 %)
Na potretie korpusu:
1 pohár
Na čokoládovú polevu:
75 g
10 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Prevretou smotanou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu, rozmiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a potom necháme vychladnúť. Vychladnutý krém dáme ešte do chladničky, kým ho nepoužijeme na naplnenie torty.

  2. 2

    Celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom šľaháme do nadýchanej bledej peny asi 10 minút. Potom na túto zmes preosejeme bezgluténovú múku Promix PK alebo PK špeciál, lyžičku kypriaceho prášku a 2 lyžice kakaa. Gumenou varechou dôkladne ale zľahka premiešame sypké a mokré prísady tak, aby nám neostali hrudky, aby sme ale stále zachovali veľký objem zmesi. Zmes potom nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení necháme korpus úplne vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Spodnú časť korpusu potrieme vrstvou ríbezľového lekváru a potom nanesieme asi tretinu čokoládovej šľahačky.

  4. 4

    Plnku prikryjeme druhým plátom korpusu, ten opäť potrieme najprv lekvárom a potom druhou tretinou plnky a prikryjeme ju posledným, tretím plátom cesta. Tortu po bokoch aj na povrchu potrieme tenkou vrstvou čokoládovej šľahačky, ktorá zvýšila a dáme riadne vychladiť do chladničky.

  5. 5

    Napokon na povrch torty nalejeme roztopenú čokoládu rozmiešanú s trochou kokosového tuku, necháme efektne postekať po boku stekance a tortu ozdobíme čerstvými ríbezľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia