Bešamelové rezy

barbarica - bez fotkybarbarica, 1. novembra 2010
Bešamelové rezy
Foto: barbarica

Sladká maškrta pre čokoholikov!Každému chutilo! zn.-nevhodné pre ľudí na diéte a pod.

1 plech
porcia
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5
100 g
100 g
3 PL
1/2
4 PL
Plnka:
340 g
60 g
500 ml
200 g
50 g
na potretie:




Postup

  1. 1

    Cesto:Žĺtky vymiešame s cukrom.Postupne pridávame olej,kakao,vodu,múku s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov (=toto je oficiálny postup , ja to robím tak že najprv urobím sneh ,do neho dám cukor,vajíčka,olej,vodu,múku s kypriacim práškom a nakoniec kakao.Je to rýchlejšie.)

  2. 2

    Cesto rozotrieme na vymastený (ja ho vymasťujem obalom od masla na ktorom ho trochu zostalo),múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre (200°C) upečieme.Po vychladnutí naň natrieme plnku a polejeme ju čokoládovou polevou(ako vidno na obrázku,dala som tam aj vyšľahanú smotanu).

  3. 3

    Plnka:Ja si vlastne urobím ako prvú plnku ,a až potom cesto=je to rýchlejšie.Zo 140g masla a 60g múky pripravíme svetlú zápražku.Zalejeme ju mliekom,povaríme na ju na hustú kašu a necháme vychladnúť(práve kvôli tomu chladnutiu robím plnku najskôr).Zvyšné maslo vymiešame s cukrom a kakaom.Postupne do neho zapracujeme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.Prajem dobrú chuť !

    Bešamelové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
ahoj ,,, ten koláčik je krásny... rada by som ho ochutnala...ale to si ho musím urobiť najprv... si šikovná :-)
evanaaa
Veru, vypadá chutne. Ináč, ten bešamel je vlastne nadstavovaný krém, kedysi sa nedával puding, väčšinou sa robieval s múky a zmiešal s maslom, ako je to tu. Aj torty sa tak robili, teda, krém na ne.
dorisa
Vyzerá veľmi pekne a chutne. Máloktorý koláčik je naozaj dietny, treba si niekedy dopriat aj maškrtu, to na to tvoje upozornenie, že je nevhodný pri diete.
jeka
dakujem za recept,zákusok vyzeá fajnovo,už ho opisujem do svojho notesíka.
remcula
No, já teď nebudu nic péct, ale za tu chvíli, co tady sedím a prohlížím si recepty se už fakt těším na mou dnešní večeři.....2 vajíčka natvrdo a čaj. :-))) Moc hekéééé!
inge74
ja robím bešamelovú plnku na tortu oveľa radšej ako s pudingom, je chutnejšia. Koláčik ukladám!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia