Foto: barbarica
Sladká maškrta pre čokoholikov!Každému chutilo! zn.-nevhodné pre ľudí na diéte a pod.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto:Žĺtky vymiešame s cukrom.Postupne pridávame olej,kakao,vodu,múku s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov (=toto je oficiálny postup , ja to robím tak že najprv urobím sneh ,do neho dám cukor,vajíčka,olej,vodu,múku s kypriacim práškom a nakoniec kakao.Je to rýchlejšie.)
- 2
Cesto rozotrieme na vymastený (ja ho vymasťujem obalom od masla na ktorom ho trochu zostalo),múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre (200°C) upečieme.Po vychladnutí naň natrieme plnku a polejeme ju čokoládovou polevou(ako vidno na obrázku,dala som tam aj vyšľahanú smotanu).
- 3
Plnka:Ja si vlastne urobím ako prvú plnku ,a až potom cesto=je to rýchlejšie.Zo 140g masla a 60g múky pripravíme svetlú zápražku.Zalejeme ju mliekom,povaríme na ju na hustú kašu a necháme vychladnúť(práve kvôli tomu chladnutiu robím plnku najskôr).Zvyšné maslo vymiešame s cukrom a kakaom.Postupne do neho zapracujeme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.Prajem dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu