Barbunya pilaki
Autor receptu: nazarboncuk
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme polievkovú lyžicu paprikovej pasty.
- Do cibuľového základu vložíme ošúpané nakrájané papradajky, na drobné kocky nakrájanú mrkvu, červenú predvarenú fazuľu (prípadne konzervovanú). Ochutíme soľou, korením.
- Zalejeme približne pohárom vody, ochutíme sušenou mätou a štipľavou paprikou. Dusíme do mäkka cca 30-40 min. Ja k tomuto jedlu varím ryžu, ale dá jesť aj s pečivom. Veľmi chutné je toto jedlo aj vychladnuté s bielym jogurtom a zeleninovými šalátmi.