Barbunya pilaki

Autor receptu: nazarboncuk

Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme polievkovú lyžicu paprikovej pasty.
  2. Do cibuľového základu vložíme ošúpané nakrájané papradajky, na drobné kocky nakrájanú mrkvu, červenú predvarenú fazuľu (prípadne konzervovanú). Ochutíme soľou, korením.
  3. Zalejeme približne pohárom vody, ochutíme sušenou mätou a štipľavou paprikou. Dusíme do mäkka cca 30-40 min. Ja k tomuto jedlu varím ryžu, ale dá jesť aj s pečivom. Veľmi chutné je toto jedlo aj vychladnuté s bielym jogurtom a zeleninovými šalátmi.