Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Také krásne domáce a úplne čerstvé baranie mäsko som dostala..
- aby sa mi pratalo do mrazničky, musela som ho rozporcovať na menšie kusy..loj som všetko obrala..
- z tej časti, kde boli prevažne iba kosti, som obrala mäso..z toho som pripravila teraz perkelt..
- do rajnice som pokrájala slaninu na kocky...je dosť prerastená, takže málo pustí tuku, pridala aj aj lyžicu bravčovej masti...pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak..
- pridala som pokrájanú baraninu a nechala som odparovať na slabšom plameni...
- keď sa pol hodine odparovania stratila tekutina a zostalo iba mäso na tuku, troška som ho nechala dusiť na tuku..
- do tuku som pridala mletú červenú papriku, rozmiešala, aby sa uvoľnila farba červenej papriky...
- mäso som osolila, okorenila, pridala som rascu, paradajkový pretlak a podliala som iba toľko vody, aby bolo mäso v nej...postupne som vždy podliala iba malým množstvom vody...tesne pred dokončením, pridala som červené víno a už iba chvíľku nechala prejsť varom..
- pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si prílohu varené zemiaky..hotoví perkelt som uložila na taniere..musím napísať, že vôbec nebolo cítiť baraninu...pretože som všetok tuk obrala pred prípravou..prajem vám dobrú chuť..