Banánový nápoj

jozka2 - bez fotkyjozka2, 24. októbra 2014

Napoj z bananovych supiek robeny na baze mliecneho kvasenia je vynikajucim prostriedkom na upevnenie imunitneho systemu.Tento recept som ziskala z knihy,,Zvysenie imunity a regeneracia Zobraziť celý popisNapoj z bananovych supiek robeny na baze mliecneho kvasenia je vynikajucim prostriedkom na upevnenie imunitneho systemu.Tento recept som ziskala z knihy,,Zvysenie imunity a regeneracia tkani podla Bolotova.

Suroviny

3 l
2-3 poháre
1 pohár
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do 4 L cistej flasi naliat 3 L vody/podla moznosti nie z vodovodu,nemala by byt chlorovana/.Pridame cukor, dobre rozmiesame, aby sa cukor rozpustil pridame bananove supky ocistene a jenmo porezane.Zamiesame 1 KL kyslej smotany.

  2. 2

    Flasu zakryjeme 3 x zlozenou gazou,upevnime gumickou a nechame na kuchynskej linke stat pri izbovej teplote 2 tyzdne. pit 4 x denne po pol pohara,30 min.pred jedlom.

  3. 3

    Ked sa vypije 1 L stavy je potrebne doliat 1 L cistej vody a 1/3 pohara cukru.pocas niekolko dni kvas je znovu sposobily na pitie.Takto mozno pit a doplnat vodu a Cukor niekolko krat/asi 2-3 tyzdne/,ked zistite,ze sa chut meni je potrebne vyhodit zbytok a urobit novy napoj. Tento napoj je nabity mukopolosacharidami,ktore su velmi prospesne pre nase zdravie. Velmi sa odporuca pre ludi bojujucich s rakovinou,lebo prave tieto mukopolisacharidy su velmi prospesne pri tejto chorobe.Pije sa nie,len pri chorobach,ale aj na prevenciu proti chorobam.

  4. 4

    Som velmi potesena,ze sa o tento vzacny recept mozem podelit s vami varechaci.Pijte ho na vase zdravie.Nema bocne ucinky,je dobry aj pre deti,samozrejme v mensich davkach,podla veku. ALE PORADTE SA SO SVOJIM LEKAROM!

Diskusia k receptu

marianne
Do haja,len ked k tym supkam z bananov nemam doveru.Jeden cas som robila v bananovej fabrike:-)) a nechci vediet akym svinstvom to v chladiacich boxoch napustali,aby to rychlo zrelo a dostalo sa to na pulty. Pokial nie je utrhnuty z bananovnika,tak asi nie...
marianne
aj toho cukru sa mi vidi vela a som prekvapena,ze pri liecbe rakoviny,pretoze rakovinove bunky miluju cukor,vtedy su vo svojom zivle a bujnia,na toto by som sa ukecat nedala..
frezia68
Tiež nemám dôveru,chémia je svinstvo a ako sa jej zbaviť?Ostáva len pestovať banány doma :-)
jujoska
no mne sa toto tiez velmi nepozdava, presne ako hovori @Marianne -v tych supkach ocakavam skor chemicku tovaren. Jedine, ze by sme planovane chceli doviest cukrom to chemicke svinstvo k rakovinovym bunkam...
liama
Mimo tému: Priateľ trpel roky aftami, nevedelo sa z čoho. Sám potom vylučovacou metódou zistil že to boli banány. Tak iba ak niekto má podobný problém nech skúsi vylúčiť. Inak banány chemické bomby podľa mna.
jozka2
Vedomosti o napustani banan.supiek nemama.Cukru tam nie je vela,on sa kvasenim ako je zname chemicky zmeni.Neviem-Jujoska ake mas vedomosti o mliecne kvasenych napojoch preto sa nemozem vyjadrit.Privitala by som velmi nie,len nazory co si myslim ja,ale aj nazory ludi povolanych,ktori maju sajnu o mliecne kvasenych napojoch.Zaiste sebe ani svojim detom neprivolas ziadnu rakovinu,prave sa tam v tomto napoji vytvaraju mukopolisacharidy bojujuce proti rakovine.Ono by bolo potrebne si trosku aj nastudovat co tie napoje znamenaju,nie len napisat co si myslim.Nenutim nikoho to pit.Vy si pijte pepsy a pre mnanechajte mliecne kvasene domace napoje.Dala som to tu a budem rada ak to urobi co I len jeden clovek,prospeje mu to k zdraviu.
pusta
vyjadrím sa len k mliečnemu kvaseniu:
mliečne kvasenie prebieha napr. pri kvasení kyslej kapusty, jej šťavu považujeme za zdravú, tiež používame mlečne kvasenie pri celom rade nakladanej zeleniny a chutí nám.
nebudem to biochemicky rozvádzať jednotlivé stupne, krok za krokom, je to pomerne zložitý proces.
prebieha aj pri činnosti svalov, vtedy to pociťujeme ako výraznú bolesť, ale mliečne kvasenie ako také pri zelenine a ovocí je veľmi užitočné, využíva sa pri ich konzervácii.
nuž a pri banánoch v našich podmienkach, je to, žiaľ, pravda, že banány vrátane šupiek sú prechemizované.
v recepte sú zrejme na mysli banány bez chémie.
katka78
@jujoska , ani @marianne predsa nie sú proti nápoju. Oni skôr hovoria o tom, že banány (a žiaľ nie len tie) sú dnes plné chem.látok. Nápoj ako taký môže byť zdraviu prospešný, to myslím nikto nespochybňuje, bohužiaľ banánové šupky sú plné zvyškov pesticídov a pre mňa sa to tým pádom míňa účinku. Aj ak by boli tie banány bio, (neviem overiť) a umytie nie vždy stačí na všetko.
katka78
Tým nechcem @jo žka1 povedať, že tento recept je zlý, alebo nemá zmysel. Však sú tu aj ľudia, ktorým banány rastú na záhrade, takže ich možno majú panensky čisté a nápoj môžu bez obáv (na rozdiel odo mňa) vyskúšať. Keby som mala takú možnosť, možno aj sama ho spravím, lebo maminka má veľmi oslabenú imunitu.
jozka2
katka78.prave esto domou som v aute citala/manzel ma viezol/prieskum robeny v USA.NAjviac postekov proti pesticidom maju jablka.stonkovy zeler
,jahody,hrozno.Banany nie su postrekovane proti pesticidom,ale ako @Marianne pise su uz v dozrievarnach postrekovane na urychlenie zrenia.
Spytam sa vas a co dnes asi nie je postrekovane?Ja banany na takyto napoj umyvam v horucej vode s pridanim sody bicarbony.Umyvam tak aj vsetko ostatne ovocie v horucej vode.Ovocie,ktore moze vo vode postat nechan stat dlhsie vcitane hrozna.Velmi postrekovana je aj listova zelenia,aj tu umyvam najprv studenou tecucou vodou a potom namocit na chvilu do primerane horucej a az potom umyvam v normalnej vode.
Dala som tu bananove supky lebo su liecive.
Ako pises Marianne 1 pohar cukru-na 3 L vody urcite nie je vela on tam spolu so smotanou podpori kvasenie a prekysne.V 1 flssi bezne pouzivanej coca coly, su 4 kocky cukru a ak tam das 25 centnik na nejake 3 -4 dni znemi farbu a naviac donedavna bola davana do coca coly- coca/drogy/,preto nam davno pripominali nedavat detom.
Recept som dala je na vas ako sa kto k tomu postavi.
jozka2
Ked som bola v 67r.v Odese,na plazi predavali chlebny kvas zo sudov.Za 17 dni som sa ho nevedela dopit.Robim si ho,ale nie v takom mnozstve a nie tak dobry.Zakvasim si ho do 4 L flase.
Tak isto si z casu na cas robim konbuchu,ktorej napoj je tiez na baze mliecneho kvasenia a kombuchovy hrib si najprv sama vypestujem.
V mojej domacnosti neexistuju ziadne umele napoje.Okrem mandarinkovej sody,ktoru si dam z casu na cas.
jozka2
ano,ano mas pravdu.Dakujem,ze si to upozornla ja som si to vobec nevsimla.Vdaka.
jozka2
mijaita,takze oni ich uz tam na plantezi macaju v roztokoch brrr uz ich jest nebudem.
katka78
@jozka , informácie o používaní pesticídov pri pestovaní banánov sú známe. Ja mám preto na konzumáciu banánových šupiek svoj názor a ty svoj, veď to je v poriadku, nemusíme mať rovnaký :-) Beriem, že aj jablká bývajú chem.ošetrené, ale ich predsa nemôžem porovnávať s banánmi - jablká (a veľa iného ovocia a zeleniny) si viem zabezpečiť aj nepostrekované, ale pri banánoch to neviem odkontrolovať.
Tú kombuchu si inak pamätám, voľakedy dávno ma to kamarátkin oco nútil piť vždy keď som k nim prišla. Teda oni to nútili piť každého kto k nim prišiel, lebo sa im to nejako rýchlo množilo a mali toho veľa :-)
jozka2
Katka78,prosim ta, upresni mi ake to bolo,lebo rychlo sa mnozia biele mlicne zrna na vyrobu kefiru zo sladkeho mlieka a kombuchova huba tzv.cajny hrib je to fermentacia caju /mliecne kvasenie za 7 dni/.Caj sfermentuje a po 7 dnoch je vyborny napoj trochu bublinkovy,vyborny.Nemal by sa,ale pit za horuceho pocasia.Najdi si na googli-kombucha-,ake ma ucinky.Ja ju cez horucavy nepijem,ale zase pijem s prestavkami a aj pri robeni tvarohu ho vlievam do mlieka a nestava sa mi,ze mi tvaroh za 3 dni oslizne a tieto zrna si nevyrabam,tie si chranim ako hovoris oni sa rychlo mnozia tak ich s velkou nevolou musim vyhadzovat.Preto chcem vediet,ktore oni mali.Tak ako sa hovori,vsetko s mierou.Aj s kefirom robim prestavky v piti aj s kombuchou,su to zive organizmy,nenormalne probiotika.
douglas
Pred časom som čítala, že šupky z banánov môžeme použiť ako výborné hnojivo do záhonu ruží...
jozka2
douglas,nie len do zahonov ruzi,ale aj rozmixovane namocene vo vode,nechat postat a polievat izbove kvetiny,vyborne prirodne hnojivo,
katka78
Jožka chuť si už nepamätám, ja som sa tomu snažila vždy vyhnúť, ale viem, že jej otec tvrdil, že to chutí ako vinea :-) Aj sa mi marí, že to malo podobné zafarbenie. Bolo to dávno, bola som ešte mladá žaba, mňa vtedy zaujímali úplne iné veci ako kombucha ;-) Ja som o nej vtedy u nich počula prvýkrát v živote.
jozka2
AAA Katka 78,tak to bol napoj mliecne kvaseneho caju kombuchovym hribom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia