Napoj z bananovych supiek robeny na baze mliecneho kvasenia je vynikajucim prostriedkom na upevnenie imunitneho systemu.Tento recept som ziskala z knihy,,Zvysenie imunity a regeneracia Zobraziť celý popisNapoj z bananovych supiek robeny na baze mliecneho kvasenia je vynikajucim prostriedkom na upevnenie imunitneho systemu.Tento recept som ziskala z knihy,,Zvysenie imunity a regeneracia tkani podla Bolotova.
Postup
-
1
Do 4 L cistej flasi naliat 3 L vody/podla moznosti nie z vodovodu,nemala by byt chlorovana/.Pridame cukor, dobre rozmiesame, aby sa cukor rozpustil pridame bananove supky ocistene a jenmo porezane.Zamiesame 1 KL kyslej smotany.
- 2
Flasu zakryjeme 3 x zlozenou gazou,upevnime gumickou a nechame na kuchynskej linke stat pri izbovej teplote 2 tyzdne. pit 4 x denne po pol pohara,30 min.pred jedlom.
- 3
Ked sa vypije 1 L stavy je potrebne doliat 1 L cistej vody a 1/3 pohara cukru.pocas niekolko dni kvas je znovu sposobily na pitie.Takto mozno pit a doplnat vodu a Cukor niekolko krat/asi 2-3 tyzdne/,ked zistite,ze sa chut meni je potrebne vyhodit zbytok a urobit novy napoj. Tento napoj je nabity mukopolosacharidami,ktore su velmi prospesne pre nase zdravie. Velmi sa odporuca pre ludi bojujucich s rakovinou,lebo prave tieto mukopolisacharidy su velmi prospesne pri tejto chorobe.Pije sa nie,len pri chorobach,ale aj na prevenciu proti chorobam.
- 4
Som velmi potesena,ze sa o tento vzacny recept mozem podelit s vami varechaci.Pijte ho na vase zdravie.Nema bocne ucinky,je dobry aj pre deti,samozrejme v mensich davkach,podla veku. ALE PORADTE SA SO SVOJIM LEKAROM!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mliečne kvasenie prebieha napr. pri kvasení kyslej kapusty, jej šťavu považujeme za zdravú, tiež používame mlečne kvasenie pri celom rade nakladanej zeleniny a chutí nám.
nebudem to biochemicky rozvádzať jednotlivé stupne, krok za krokom, je to pomerne zložitý proces.
prebieha aj pri činnosti svalov, vtedy to pociťujeme ako výraznú bolesť, ale mliečne kvasenie ako také pri zelenine a ovocí je veľmi užitočné, využíva sa pri ich konzervácii.
nuž a pri banánoch v našich podmienkach, je to, žiaľ, pravda, že banány vrátane šupiek sú prechemizované.
v recepte sú zrejme na mysli banány bez chémie.
,jahody,hrozno.Banany nie su postrekovane proti pesticidom,ale ako @Marianne pise su uz v dozrievarnach postrekovane na urychlenie zrenia.
Spytam sa vas a co dnes asi nie je postrekovane?Ja banany na takyto napoj umyvam v horucej vode s pridanim sody bicarbony.Umyvam tak aj vsetko ostatne ovocie v horucej vode.Ovocie,ktore moze vo vode postat nechan stat dlhsie vcitane hrozna.Velmi postrekovana je aj listova zelenia,aj tu umyvam najprv studenou tecucou vodou a potom namocit na chvilu do primerane horucej a az potom umyvam v normalnej vode.
Dala som tu bananove supky lebo su liecive.
Ako pises Marianne 1 pohar cukru-na 3 L vody urcite nie je vela on tam spolu so smotanou podpori kvasenie a prekysne.V 1 flssi bezne pouzivanej coca coly, su 4 kocky cukru a ak tam das 25 centnik na nejake 3 -4 dni znemi farbu a naviac donedavna bola davana do coca coly- coca/drogy/,preto nam davno pripominali nedavat detom.
Recept som dala je na vas ako sa kto k tomu postavi.
Tak isto si z casu na cas robim konbuchu,ktorej napoj je tiez na baze mliecneho kvasenia a kombuchovy hrib si najprv sama vypestujem.
V mojej domacnosti neexistuju ziadne umele napoje.Okrem mandarinkovej sody,ktoru si dam z casu na cas.
www.jansochor.com/reportaz/bananova-republika-kostarika-p...
Vic k tomu dodavat sand neni potreba.
Tú kombuchu si inak pamätám, voľakedy dávno ma to kamarátkin oco nútil piť vždy keď som k nim prišla. Teda oni to nútili piť každého kto k nim prišiel, lebo sa im to nejako rýchlo množilo a mali toho veľa :-)