Banánový koláč (fotorecept)

Banánový koláč (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 28. októbra 2010 11:20Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam uz velmi dlho. Nasla som ho v kucharskej knihe, ktoru som si medzi prvymi kupila ked som prisla do Australie.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Roztlacila som si styri mensie banany. Ked su vacsie staci dat tri. Rozslahala som cukor s maslom. Potom postupne za staleho miesania som pridala vajicka.
Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Nakoniec som pridala muku rozmiesanu so sodou bikarbonou, roztlacene banany a kysle mlieko. Vsetko som to pomaly zmiesala do kopy.
Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto som vyliala na plech velosti 23/30cm. Kolac som piekla vo vyhriatej rure 30 minut.
Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Polovicku horuceho kolaca som posypala skoricovym cukrom. Druhu polovicku som potrela kremom.

5

Krem; 50g masla som vymiesala s praskovym cukrom. Do toho som potom zamiesala Philadelphia syr.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 28. októbra 2010 o 11:41
    Koláčik vyzerá krásne, taký jemný. Ukladám do mojej KK, upečiem, ďakujem. Ten syr je niečo ako náš čerstvý syr termizovaný,napr.Lučina?


  • marianne69, 28. októbra 2010 o 12:49
    urcite bude vyborny,ulozim si ho bananove lubime.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 28. októbra 2010 o 13:15
    Čo sa týka toho syra Philadelphia, ja ho v receptoch nahrádzam jemným tvarohom z Lidlu, tým polkilovým vo vaničke. Alebo hocijakým smotanovým jemným tvarohom.


  • remcula, 28. októbra 2010 o 14:13
    Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla Philadelphia sýr. Jinak nádherný dortík..


  • babav, 28. októbra 2010 o 16:57
    U nas sa tento druh kolacov vola "chlebik",bananovy,mrkvovy ,
    tekvicovy,....je to chutny zakusok ku kave !


  • 3sandra3, 28. októbra 2010 o 22:29
    neviem identifikovať, čím je ten krém posypaný, to je škoricový cukor alebo kakaový prášok? ale dávam si to do kk,,,vyzerá to super


  • palokuchki, 28. októbra 2010 o 22:32
    @3sandra3 , kolac je posypany skoricovym cukrom


  • palokuchki, 29. októbra 2010 o 05:48
    @sandratamer , dakujem za vysvetlenie ohladom Philadelphia syr.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 29. októbra 2010 o 10:17
    Nie je za čo. Viem, že v Čechách ho majú vo väčších obchodných reťazcoch, normálnu aj light verziu, na Slovensku budem pátrať, a určite dám vedieť ak niečo zistím.


  • dogagador, 29. októbra 2010 o 17:33
    cream cheese, farmers cheese, cottage cheese, ricotta cheese, mascarpone, tvaroh :-), cokolvek z toho mozno pouzit, prakticky philadelphia je cream cheese, co je trocha inak spracovany tvaroh....


  • babav, 29. októbra 2010 o 18:51
    @dogagator , dovolim si nesuhlasit.Kazdy zo spominanych syrov mozno pouzit ,ale nie v kazdom recepte,lebo maju svoju funkciu pre pricinu( konzistencie ,tucnosti,alebo chuti) aj ked su vyrobene z kravskeho mlieka.


  • lucylee, 8. novembra 2010 o 13:23
    manžel zbožňuje všetko banánové, takže určite upečiem


  • palokuchki, 16. novembra 2010 o 20:31
    @lucylee dufam, ze vam bude chutit.


  • majo51, 21. januára 2012 o 06:17
    Ja ten syr philadephia som videl v Hypernove.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist