Banánovo-gaštanový „Macho“ so slivkami

kucharpepe - fotkakucharpepe, 10. decembra 2014

"Ólala".. to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som vyskúšal kombináciu banánov s gaštanovým pyré a so slivkami. O Zobraziť celý popis"Ólala".. to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som vyskúšal kombináciu banánov s gaštanovým pyré a so slivkami. O tunning v lahodnosti sa postaralo mascarpone. Musím uznať, že si veľmi dobre sadli a vytvorili honosný, veľmi sýty koláč. :)

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g zrelé
100 g
150 g
100 g rozpustené
100 g
100 g
125 g
250 g
1 ČL
2 ks domáce
štipka
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múky s kypriacim práškom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou. Pridáme nastrúhané banány a gaštanové pyré. Potom ostatné suroviny. Dobre vymiešame.

  2. 2

    Zmes vylejeme do maslom vymastenej a kukuričnou múkou vysypanej tortovej formy. Na vrch poukladáme slivky a pečieme približne hodinu pri 175ºC. Špajdľou skontrolujeme či je upečený. Koláč môžeme podávať so slivkami, ktoré nám zvýšili

Diskusia k receptu

kukulienka71
takáto kombinácia by mi určite nenapadla, ale sú tam všetko chutné suroviny, tak prečo nie?:-) fantastická fotka!!
opicka94
Toto vyzerá úžasne! Hneď ako zoženiem gaštanové pyré, určite vyskúšam :)
aleana
Ďalší zaujímavý receptík, takisto ukladám :-) a niekoľko otázočiek @kucharpepe : banány treba strúhať na strúhadle? Nestačí roztlačiť vidličkou alebo pomixovať? Ešte som sa s takým postupom nestretla...a keďže zavárané slivky nemám v obľube, plánujem dať zavárané marhule, myslím, že by to nemalo vadiť :-)
cesminaz
velmi pekny a urcite aj velmi chutny kolacik! Ukladam na vyskusanie ;-) vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia