Plnený baklažán

Baklažánový tepsi kebab (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme podľa možnosti malé baklažániky :-) Tieto mám zo záhrady. Ďalej si pripravíme paradajky stredne veľké, také normálnej veľkosti. Papriku bielu a aj zopár malých kapií.
  2. Paradajky a bielu papriku si v sekáčiku pomixujeme, aby sme dostali hustú šťavu :-) Potom do nej pridáme olej, postrúhame cesnak a soľ. Ja som dala za 1,5 kl. Treba to ochutnať, má to byť normálne slané, lebo ten baklažán sa z toho ešte tiež tej soli napije :-) Premiešame a dáme zatiaľ bokom.
  3. Pripravíme si mäsovú zmes... V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, Isot, oregano a soľ. Celé dobre premiešame. Umyté baklažány zakrojíme do 3/4 pozdlž cez stred a do vnútra zárezu nasypeme trocha soli. Z mäsa robíme potom také ťapky/ploché köfte, ktoré vopcháme do baklažánu :-)
  4. Našu pomixovanú zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pokladieme doňho baklažány. Medzi, kde je miesto, položíme zopár malých kapií. Nakoniec poukladáme kúsky masla a dáme do vopred rozohriatej rúry piecť. Pečie sa to odokryté na 180 °C cca 1 hodinu. Treba si to pozerať. Ja kontrolujem tak, že pichnem nožom do neprerezaných končekov baklažánu :-)
  5. A tu je už hotové jedlo, ktoré vonia fantasticky a tak aj chutí ;-P S tou paradajkovo-paprikovou šťavou je to výborné! Všetky chute sa navzájom počas pečenia prepojili :-)
  6. Môžem len vrelo odporúčať. Prílohu si už každý urobí podla seba :-) Prajem dobrú chuť.