Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Netradičnej kombinácii baklažánu s brusnicami a pečenou paprikou sa nedalo odolať. Bola som veľmi prekvapená. Šalát sa dal jesť samostatne, s cottage cheesom (feta je príliš dominantná a prerážala by jeho špeciálnu chuť) alebo na opečenej cesnakovej bagetke. Rozhodne jedlo, ktoré bude novou super star v našej kuchyni.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si baklažán na tenké kolieska, potrieme minimálne grilovaciu panvicu a kolieska baklažánu opečieme z oboch strán. Baklažány predtým NESOLÍME!!
- Opečené baklažány dáme do misky, pridáme potrhané bazalkové lístky.
- Nasekáme nahrubo sušené brusnice (väčšinou sú sladené, keď nie, treba pridať trošku medu).
- Pridáme sherry ocot a olivový olej
- Osolíme a okoreníme, pridáme posekanú pažítku.
- Zmiešame zľahka s baklažánmi....
- Pečenú papriku som použila kúpenú v talianskom kútiku v Terne, vlastné zásoby máme momentálne zjedené...:-)))
- Je potrebné nechať aspoň cez noc marinovať. Prajem dobrú chuť!!!!!