Baklažánové tortilly (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Kto má rád jedlá na vegetariánsku nôtu, bude spokojný.Salsu a tortilly si môžete kúpiť,v obchodoch(je dosť) alebo spraviť.
Recept na salsu som pridala,mám ju v receptoch,link priložím a receptov na dobrú tortillu je na vareche tiež dosť.Ako Vám pasuje.Recept je v tom výhodný( okrem toho, je zdravý) ,že ak sa ponáhľate a nemáte čas, dá sa veľká časť aj kúpiť a obed či večera je raz-dva hotová a keď máte čas ,tak sa s tým pohráte...
Postup
- Kúpime alebo urobíme si najskôr salsu.Robila som podľa tohoto receptu.http://varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-paradajkova-salsa-fotorecept/29963-recept.html
- Pripravíme tortilly.Taktiež kúpiť alebo ja som dnes robila podľa tohoto receptu.http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375-recept.html
- Keď sú upečené,zvyknem každú jednu pokropiť vodou,zabaliť všetky do utierky a odložiť.Ostanú mäkučké.
- A ideme na plnku.Nakrájame baklažán na 4-5 hrubých plátkov.Ja baklažán nikdy nesolím a ešte sa mi nestalo,aby zhorkol.Počúvala som na kanáli o varení,že je to zbytočne.
- A z každej strany ugrilujeme.
- Ugrilované pokrájme na hrubšie kúsky.
- A plníme tortilly:kocky pokrájaného baklažánu,lístky bazalky,mozzarela,kolieska paradajok a lyžička salsy.
- Spravíme si balíčky a ugrilujeme,nech mozzarela trošku povolí.
- Úprimne Vám poviem: nebíčko v papulke.
- A tomuto receptu patrí moja vďaka...