Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;)
Involtini di Melanzane alla parmigiana
5-6 porcií |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažány umyjeme, utrieme a nakrájame na plátky hrubé približne 4-5 mm.
Ugrilujeme ich, napríklad v kontaktnom grile, ako ja. Gril potieram olivovým olejom.
- Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme paradajky v konzervách, čerstvé nakrájané paradajky, chilli papričku, nasekanú bazalku, oregano, môžu byť aj sušené. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podusíme pokiaľ nemá omáčka správnu konzistenciu. Nakoniec pridáme približne 1 čajovú lyžičku trstinového cukru, poprípade dosolíme.
- Pripravíme si náplň. Vajcia rozhabarkujeme, primiešame 120 g strúhaného parmezánu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, strúhanku a dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Strúhanku pridávajte postupne, zmes nespravte hustú, aby sa dala dobre rozotierať na plátky baklažánu. Ak chcete viac plnky, treba jej spraviť viac, z tohto množstva vám vyjde len tenká vrstva.
- Na dno zapekacej misky nalejeme väčšiu polovicu omáčky. Baklažánové plátky natrieme trochou plnky a zrolujeme, ukladáme ich tesne vedľa seba.
- Vrch roliek polejeme druhou polovicou omáčky a posypeme zvyšným strúhaným parmezánom.
- Plnené rolky dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C, na 20-30 minút.
Podávame ich s bagetou alebo hriankami.