Baklažánové chow mein (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s rôznymi obmenami. Dnes boli s baklažánom a zeleninou.
3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si všetky suroviny, koreniny a dochucovadlá. Baklažán umyjeme, pokrájame na kocky,tiež zázvor a stonkový zeler, mrkvu na hrubšom strúhadle, cesnak a chilli papričky na drobno a rajčinky na štvoro.
- Pripravíme si ázijské rezance chow-mein podľa návodu. Nakoľko sú instantné, namočíme ich na 4 minúty do horúcej osolenej vody, kde pridáme trošku oleja. Rezance kupujem v Lídli, keď je ázijský týždeň.
- Vo wok panvici zohrejeme olej, pridáme zázvor, cesnak, chilli papričku, mrkvu, stonkový zeler a potom baklažán. Pridáme kari korenie, mletú rascu cukor a zeleninu, restujeme tak na skus.Nakoniec pridáme cherri rajčiny, ktoré už dlho nerobíme. Zmes osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.
- Celkom nakoniec pridáme rezance, ktoré krátko opražíme za občasného prehodenia so zeleninou. Pridáme čerstvú vňaťku, najlepšie sa hodí koriander alebo petržlen. Ja som nemala koriander, tak som dala pažítku.
- Želám dobrú chuť!