Baklažán s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

4
porcie

Postup

  1. Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.
  2. Baklažány čiastočne ošúpeme (tak ako na fotke).
  3. V dolnej časti baklažán narežeme a do otvoru vtlačíme 1 - 2 strúčiky cesnaku. Zatlačíme čo najhlbšie, aby počas varenia nevypadol.
  4. Baklažány potrieme olejom a na dobre rozpálenej panvici opekáme z každej strany .
  5. Opečené baklažány zalejeme pretlakom zriedeným v 2 šálkach vody. Pridáme soľ, čierne korenie a bazalkové lístky.
  6. Dusíme na miernom ohni 20-30 minút podľa veľkosti baklažánov. Počas dusenia baklažány občas otočíme. Podávame so zemiakovou kašou.