Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Baklažány dobre umyjeme
- a nakrájame na hrubšie plátky. Bohato posypeme soľou, premiešame a necháme 30 minút stáť. Po 30 minútach baklažán umyjeme od soli a vysušíme medzi dvoma utierkami.
- Baklažánové plátky postupne na troche oleja osmažíme z oboch strán. Vyberáme na papierovú kuchynskú utierku a prikryjeme alobalom.
- V menšom kastróliku rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme prelisovaný alebo na drobné kúsky nakájaný cesnak a premiešame.
- Po chvíli pridáme 1/2 KL čerstvo zomletého čierneho korenia,
- zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, teplotu znížime a na slabom ohni varíme, kým sa omáčka nezredukuje. Podľa potreby dosolíme. Baklažán servírujeme preliaty omáčkou a posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Inšpirované receptom zo stránky http://www.steffensdinners.com/