Bagety (fotorecept)

Autor receptu: egreska

..tento recept patrí medzi náročnejšie na čas, ale kto má chuť a čas experimentovať,tak nech sa páči :-))

Suroviny

Postup

  1. Ak máte, tak odporúčam zneužit pekarničku .Vodu s mukou zmiešame a nechame stat 20 minut.
  2. Pridame droždie a sol,dobre premiešame.Nechame 20 minut stat.
  3. Znovu premiešame a nechame dalšich 20 minut .
  4. A znovu to zopakujeme...Tu vidíte ako sa cesto zmenilo,je hladké,pružné a mäkké..
  5. Dáme ho do uzatvaratelnej misky a odložíme do chladničky na 20 hodín. Dobre čítate :-))
  6. Pekne v chladničke nakyslo.Je samá bublinka.
  7. Cesto rozdelíme na pomúčenom papieri na tri bagety.Nechame prikryte 1 hodinu. Pomúčte aj vrch bagiet.
  8. Ruru si vyhrejeme na 220 st aj s plechom.Potom bagety preneste aj s papierom na ten horuci plech.Ked ich tam šupnete,vhodte na spodok rury par kociek ladu ,teplotu znížte na 190-200 st.A pečieme asi 20-25 minut do chrumkava.Nechame vychladnut na mriežke.
  9. Ak sa odhodláte ,tak prajem dobrú chuť :-))