Foto: egreska
...obyčajná bageta trošku inak...
Suroviny
Kvások: | |
200 g |
|
200 g tepla |
|
štipka |
|
Cesto: | |
320 g preosiata |
|
100 g alebo ina |
|
200 g teplá |
|
3 g |
|
12,5 g |
|
Postup
-
1
Kvások zmiešame vo väčšej mise,zakryjeme a nechame 6-12 hodín stáť na linke.
-
2
Takto vyzera po šiestich hodinach.
-
3
Všetko na cesto nasypeme do pekarničky alebo do misy,kto robí ručne.Prilejeme celý kvasok a vymiesime hladke ,pružné cesto. Treba miesit aj pol hodinu,najlepšia je na to pekarnička ,tá si to odkrúti za vás :-)) Cesto nechame dve hodiny kysnut.
-
4
Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme bagety.Preložíme ich na papier .Čistými nožnicami zastrihneme a vzniknutý špic zalepíme smerom do zadu.
-
5
Takto nejako by to malo vyzerat.Nechame na plechu podkysnut kym sa vyhreje rura na 200 st.Pečieme asi 20-25 minut.
-
6
A upečená...
Diskusia k receptu