Bageta dračí chvost fotorecept

egreska - fotkaegreska, 11. októbra 2010
Bageta dračí chvost (fotorecept)
Foto: egreska

...obyčajná bageta trošku inak...

Suroviny

Kvások:
200 g
200 g tepla
 štipka
Cesto:
320 g preosiata
100 g alebo ina
200 g teplá
3 g
12,5 g




Postup

  1. 1

    Kvások zmiešame vo väčšej mise,zakryjeme a nechame 6-12 hodín stáť na linke.

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzera po šiestich hodinach.

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko na cesto nasypeme do pekarničky alebo do misy,kto robí ručne.Prilejeme celý kvasok a vymiesime hladke ,pružné cesto. Treba miesit aj pol hodinu,najlepšia je na to pekarnička ,tá si to odkrúti za vás :-)) Cesto nechame dve hodiny kysnut.

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme bagety.Preložíme ich na papier .Čistými nožnicami zastrihneme a vzniknutý špic zalepíme smerom do zadu.

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto nejako by to malo vyzerat.Nechame na plechu podkysnut kym sa vyhreje rura na 200 st.Pečieme asi 20-25 minut.

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A upečená...

    Bageta dračí chvost (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

samanka
aká je kráááásna... prosím Ťa @Egreska na akej teplote pečieš bagety? Ja ich mám síce pekne sfarbené, ale nie sú ako Tvoje. Pečiem na 180°.
braxi
prekrásne...musím to vyskúšať...
zitar
@egreska , krásne, už som to tu spomenula, ale musím ešte raz, všetky tie kysnuté cestá od Teba sú vynikajúce
sovka62
Toto sú pre mňa muky! Takú mám na ňu chuť, že keby kvások nemusel stáť, hneď sa dám do pečenia. Skúsim upiecť cez víkend.
egreska
dakujem pekne za všetky komentare :-)) som rada že sa vam pačia ..
jarkulienka
Úžasné! Pekávam chlieb ale takáto nádhera - musím vyskúšať. Vďaka Egreska!
jarkulienka
A ešte: koľko je to tá štipka sušeného droždia? Ja radšej používam čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia