Bageta dračí chvost (fotorecept)

Autor receptu: egreska

...obyčajná bageta trošku inak...

Suroviny

Postup

  1. Kvások zmiešame vo väčšej mise,zakryjeme a nechame 6-12 hodín stáť na linke.
  2. Takto vyzera po šiestich hodinach.
  3. Všetko na cesto nasypeme do pekarničky alebo do misy,kto robí ručne.Prilejeme celý kvasok a vymiesime hladke ,pružné cesto. Treba miesit aj pol hodinu,najlepšia je na to pekarnička ,tá si to odkrúti za vás :-)) Cesto nechame dve hodiny kysnut.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme bagety.Preložíme ich na papier .Čistými nožnicami zastrihneme a vzniknutý špic zalepíme smerom do zadu.
  5. Takto nejako by to malo vyzerat.Nechame na plechu podkysnut kym sa vyhreje rura na 200 st.Pečieme asi 20-25 minut.
  6. A upečená...