Bábovka za 5 minút

Bábovka za 5 minút
Foto: platkova
platkovaPlatkova, recept pridal: 23. júla 2011 16:07Ďalšie jeho recepty

Suroviny

7-8
porcií
5
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do malej misky nasypeme 3 polievkové lyžice polohrubej múky,3 polievkové lyžice krištáľového cukru,3 polievkové lyžice oleja, 1 kávová lyžica kypriaceho prášku do pečiva,štipka škorice, 3 vajca ............

2

Všetko vymiešame. A rozdelíme si riedke cesto do dvoch malých misiek. Do čistej misky nalejeme 3kvapky oleja,a servítkou porostierame olej. V jednej miske musí byť menej cesta ako v tej druhej.V tej miske čo je cesta manej pridáme 2 kávové lyžice kakaa a sem tam polejeme cesto v ktorej je cesta menej.

3

Ak je všetko hotové dáme do mikrovonky cesto a nastavíme na 3minúty.Ak je bábovka upečená vyklopíme ju na tanier a rozkrojime ju.DOBRú CHUť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 23. júla 2011 o 21:04
    Vitaj, Platkova, si mladá ale šikovná, to je super, stačí normálne len dať do mikr. ako keď si zohrievam jedlo? Lebo ja mám dosť starú, iné v nej nerobím. Ten druhý bod je trošku akoby pomotaný čiže, tam, kde je menej cesta si pridám kakao a potom ním polejem cesto v miske, kde je ho viacej? Asi tak by to malo byť, nie?


  • evanaaa, 23. júla 2011 o 21:06
    Ešte som chcela dodať, že ak by to takto fungovalo, je to super, mala by som k raňajkám a ku kakavku čerstvý koláčik. Musím skúsiť, či mi to pôjde.


  • zdezda, 24. júla 2011 o 02:39
    jejda, túto babovečku vyskúšam, ďakujem :-)


  • marta23, 24. júla 2011 o 08:50
    Nie je povedané, na akom výkonostnom stupni mikrovlnky sa to má piecť . Ja mám 400, 600 800W. Prosím upresniť, je to dôležité.


  • valeri, 24. júla 2011 o 09:53
    recept vyzerá lákavo, len ho tiež prosím upresniť a tiež ten druhý bod


  • elisticka, 24. júla 2011 o 10:45
    uz som to vyskusala no... neviem nenahradi to klasocku babovku... aspon mne to nechutilo.....


  • babulicka, 25. júla 2011 o 17:27
    zaujimave , mam rada rychle recepty , necakam zazraky ale vyskusam .Tiez by som rada vedela na kolkatke sa to robi


  • amazonka29, 28. júla 2011 o 11:51
    Urobila som a Tvoja bábovka mala v našej rodine skvelý ohlas,nesmierne nám chutnala.Akurát ja som ju nechala robiť 6minút na klasickom výkone mikrovlnky (čiže na 100 % pre výkone 800W)a ešte cca 3-4 minúty ju nechala v zavretej mikrovlnke dojsť.Nuž a namiesto cukru som ju obliala čokoládou-rýchli dezert ako delaný.Veľmi pekne Ti ďakujem za skvelý recept!!!!!


  • modrykamen, 23. júla 2012 o 06:37
    My skôr narodený, variaci a pečúci podľa starých zložitých receptúr, ktorí si len nedávno kúpili mikrovlnu a aj tú používajú viac menej na ohrievanie,si nevieme ani len predstaviť, že sa koláč dá upiecť za 5 minút. Ale zas nie sme tak starí, aby sme to nestihli ešte odskúšať.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist