Bábovka za 5 minút

Bábovka za 5 minút
Foto: platkova
platkovaPlatkova, recept pridal: 23. júla 2011 16:07Ďalšie jeho recepty

Suroviny

7-8
porcií
5
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do malej misky nasypeme 3 polievkové lyžice polohrubej múky,3 polievkové lyžice krištáľového cukru,3 polievkové lyžice oleja, 1 kávová lyžica kypriaceho prášku do pečiva,štipka škorice, 3 vajca ............

2

Všetko vymiešame. A rozdelíme si riedke cesto do dvoch malých misiek. Do čistej misky nalejeme 3kvapky oleja,a servítkou porostierame olej. V jednej miske musí byť menej cesta ako v tej druhej.V tej miske čo je cesta manej pridáme 2 kávové lyžice kakaa a sem tam polejeme cesto v ktorej je cesta menej.

3

Ak je všetko hotové dáme do mikrovonky cesto a nastavíme na 3minúty.Ak je bábovka upečená vyklopíme ju na tanier a rozkrojime ju.DOBRú CHUť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 23. júla 2011 o 21:04
    Vitaj, Platkova, si mladá ale šikovná, to je super, stačí normálne len dať do mikr. ako keď si zohrievam jedlo? Lebo ja mám dosť starú, iné v nej nerobím. Ten druhý bod je trošku akoby pomotaný čiže, tam, kde je menej cesta si pridám kakao a potom ním polejem cesto v miske, kde je ho viacej? Asi tak by to malo byť, nie?


  • evanaaa, 23. júla 2011 o 21:06
    Ešte som chcela dodať, že ak by to takto fungovalo, je to super, mala by som k raňajkám a ku kakavku čerstvý koláčik. Musím skúsiť, či mi to pôjde.


  • zdezda, 24. júla 2011 o 02:39
    jejda, túto babovečku vyskúšam, ďakujem :-)


  • marta23, 24. júla 2011 o 08:50
    Nie je povedané, na akom výkonostnom stupni mikrovlnky sa to má piecť . Ja mám 400, 600 800W. Prosím upresniť, je to dôležité.


  • valeri, 24. júla 2011 o 09:53
    recept vyzerá lákavo, len ho tiež prosím upresniť a tiež ten druhý bod


  • elisticka, 24. júla 2011 o 10:45
    uz som to vyskusala no... neviem nenahradi to klasocku babovku... aspon mne to nechutilo.....


  • babulicka, 25. júla 2011 o 17:27
    zaujimave , mam rada rychle recepty , necakam zazraky ale vyskusam .Tiez by som rada vedela na kolkatke sa to robi


  • amazonka29, 28. júla 2011 o 11:51
    Urobila som a Tvoja bábovka mala v našej rodine skvelý ohlas,nesmierne nám chutnala.Akurát ja som ju nechala robiť 6minút na klasickom výkone mikrovlnky (čiže na 100 % pre výkone 800W)a ešte cca 3-4 minúty ju nechala v zavretej mikrovlnke dojsť.Nuž a namiesto cukru som ju obliala čokoládou-rýchli dezert ako delaný.Veľmi pekne Ti ďakujem za skvelý recept!!!!!


  • modrykamen, 23. júla 2012 o 06:37
    My skôr narodený, variaci a pečúci podľa starých zložitých receptúr, ktorí si len nedávno kúpili mikrovlnu a aj tú používajú viac menej na ohrievanie,si nevieme ani len predstaviť, že sa koláč dá upiecť za 5 minút. Ale zas nie sme tak starí, aby sme to nestihli ešte odskúšať.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist